Quantcast
Αφίξεις ρεκόρ στο ΔΑΑ το Νοέμβριο! - enikonomia.gr
share

Αφίξεις ρεκόρ στο ΔΑΑ το Νοέμβριο!

δημοσιεύτηκε:

Το 1 εκατ. ξεπέρασε για πρώτη φορά τα τελευταία 5 χρόνια η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας τον μήνα Νοέμβριο, φθάνοντας συνολικά το 1,04 εκατ. επιβάτες, με αύξηση 27,4% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Οι επιβάτες του εσωτερικού σημείωσαν άνοδο της τάξης του 38,7%, τη στιγμή που και η επιβατική κίνηση του εξωτερικού ακολούθησε θετική πορεία παρουσιάζοντας αύξηση του 21,4%. Οι Ελληνες ταξιδιώτες σημείωσαν άνοδο κατά 30%, ενώ σημαντική αύξηση κατά 43% παρουσίασε το εγχώριο ταξίδι. Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 28%, αντικατοπτρίζοντας την ελκυστικότητα της πρωτεύουσας ως προορισμού και εκτός της καλοκαιρινής περιόδου.

 

Αύξηση 20,8% στο 11μηνο
Συνολικά, την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατέγραψε άνοδο κατά 20,8 %, ξεπερνώντας τα 14 εκατ. επιβάτες.
Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των πτήσεων κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου 2014 σημείωσε άνοδο κατά 16% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2013, ενώ το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου παρουσίασε αύξηση της τάξης του 10% συγκριτικά με πέρυσι.

Εύα Οικονομάκη

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.