Quantcast
Αύξηση αφίξεων και νέα επιμήκυνση της σεζόν στη Σαντορίνη - enikonomia.gr
share

Αύξηση αφίξεων και νέα επιμήκυνση της σεζόν στη Σαντορίνη

δημοσιεύτηκε:

Mια πολύ καλή τουριστική χρονιά ήταν η φετινή για τη Σαντορίνη, καθώς, πέραν της αύξησης των διεθνών αφίξεων, διευρύνθηκε περαιτέρω και η επιμήκυνση της σεζόν.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου με θέμα τον τουρισμό και τις προοπτικές του στη Σαντορίνη, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο προορισμός για τα οποία είναι απαραίτητη η κυβερνητική παρέμβαση προκειμένου να διευθετηθούν.

Ως παράδειγμα για τη θετική πορεία της φετινής σεζόν ανέφερε ότι οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο αεροδρόμιο τον Οκτώβριο ήταν κατά 34% περισσότερες από τις αντίστοιχες τον ίδιο μήνα πέρυσι και τετραπλάσιες σε σχέση με το 2011. Ο κ. Ζώρζος έκανε απαρίθμηση των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί για την υλοποίηση έργων στη Σαντορίνη. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η προετοιμασία για την κατασκευή μαρίνας στην περιοχή Μονολίθου, που θα στηρίξει περαιτέρω την προσπάθεια ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού στο νησί.

Οπως σημείωσε, εάν δοθούν έγκαιρα οι απαραίτητες εγκρίσεις από το υπ. Πολιτισμού και για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ο δήμος θα απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος στις αρχές του 2018 για την ανάθεση της κατασκευής και λειτουργίας της μαρίνας.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για υπεραυξημένη και διάχυτη δόμηση στο νησί. Παράλληλα, χαρακτήρισε υψηλό το ποσοστό αναλογίας κλινών ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο (990 κλίνες ανά τ.χλμ.) και το ποσοστό δόμησης (11% επί του συνολικού εδάφους), που συγκρίνεται μόνο με τα αντίστοιχα ποσοστά της Αττικής, αναφέρει η Καθημερινή. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τον συντονισμό των ενεργειών από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού και Περιβάλλοντος προκειμένου να προστατευθεί η γεωργική γη και να χαρακτηριστεί κορεσμένη τουριστικά περιοχή η Σαντορίνη. Παράλληλα, πρότεινε την εφαρμογή πιλοτικά στο νησί της αρχής της ολοκληρωμένης παράκτιας διαχείρισης που αποτελεί υποχρέωση της χώρας σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Βαρκελώνης του 2007 για τη Μεσόγειο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.