Quantcast
Αναπτύσσεται σημαντικά ο καταδυτικός τουρισμός - enikonomia.gr
share

Αναπτύσσεται σημαντικά ο καταδυτικός τουρισμός

δημοσιεύτηκε:

Της Εύας Οικονομάκη

 

Ειδικά πακέτα εναλλακτικού τουρισμού στα οποία εντάσσουν μαθήματα καταδύσεων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των ταξιδιωτών, δημιουργούν οι επιχειρηματίες του τουρισμού.

Ο καταδυτικός τουρισμός αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αφού ολοένα και περισσότεροι ξένοι επισκέπτες επιλέγουν προϊόντα που συνδυάζουν μαθήματα scuba diving από έμπειρους καθηγητές. «Ο καταδυτικός τουρισμός αποκτά σταδιακά τη δική του δυναμική και πολλοί επισκέπτες θέλουν να μάθουν να κάνουν καταδύσεις ή να εξασκηθούν στο συγκεκριμένο άθλημα», σημειώνει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Σάμου, Κωνσταντίνος Κυριαζής για να συμπληρώσει: «Εχουμε δημιουργήσει ξεχωριστά πακέτα για να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες μας. Φέτος θα συνεργαστούμε με δύο σχολές κι έτσι έμπειροι δύτες θα μπορούν να παραδώσουν μαθήματα σε όσους επιθυμούν».

 

Στα σκαριά το πρώτο καταδυτικό πάρκο


Στο ρυθμό του scuba diving κινείται και η Σκιάθος, όπου μέχρι το τέλος του έτους θα έχει αδειοδοτηθεί το καταδυτικό πάρκο των βορείων Σποράδων και του Παγασητικού κόλπου. «Εκτός από το κλασικό μοντέλο διακοπών «ήλιος-θάλασσα», τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ ο καταδυτικός τουρισμός και οι απαιτήσεις των επισκεπτών επιβάλλουν πλέον τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων», επισημαίνει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης. Βρετανοί και Σκανδιναβοί αποδεικνύονται λάτρεις των καταδύσεων, γεγονός που έχει δράσει επικουρικά στην ανοδική τάση που ακολουθούν οι προκρατήσεις τους για τα νησιά των Σποράδων φέτος το καλοκαίρι. Η πρώτη πτήση charter με Βρετανούς τουρίστες αναμένεται να προσγειωθεί στη Σκιάθο την Πρωτομαγιά, μεταφέροντας 3.000 ταξιδιώτες, εγκαινιάζοντας και επίσημα την καλοκαιρινή περίοδο για το νησί των Σποράδων.

 

Οι φυσιολάτρες έχουν την… τιμητική τους


Ο περιηγητικός τουρισμός συγκεντρώνει αυτή την εποχή το ενδιαφέρον της πλειονότητας των επισκεπτών που ταξιδεύουν στη χώρα μας. Τις τελευταίες ημέρες το γνωστό «bird-watching» στη Σάμο προσελκύει το ενδιαφέρον Γάλλων, Ολλανδών, Γερμανών και Σκανδιναβών που βρίσκονται στο νησί και αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο διακοπών. Ο περιπατητικός και παρατηρητικός τουρισμός αποτελεί επιλογή επισκεπτών με υψηλά εισοδήματα που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν σημαντικά ποσά προκειμένου να βιώσουν μία ξεχωριστή εμπειρία διακοπών.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.