Quantcast
Ανεπηρέαστος ο τουρισμός στη λίμνη Κερκίνη, παρά τις πλημμύρες του Στρυμόνα - enikonomia.gr
share

Ανεπηρέαστος ο τουρισμός στη λίμνη Κερκίνη, παρά τις πλημμύρες του Στρυμόνα

δημοσιεύτηκε:

Ανεπηρέαστος  φαίνεται να είναι ο τουρισμός στην περιοχή των δήμων Ηράκλειας και Σιντικής, όπου βρίσκεται η λίμνη Κερκίνη, παρά τις καταστροφές που επέφεραν οι πλημμύρες του Στρυμόνα.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείων της περιοχής της λίμνης Κερκίνης, Γιάννης Ρέκλος επισήμανε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι: «η είδηση για τις πλημμύρες στις Σέρρες προκάλεσε ανησυχία στους επισκέπτες της περιοχής, κυρίως σε αυτούς που έκαναν κρατήσεις για το Πάσχα, χωρίς, όμως, να κάνουν ακυρώσεις».

Και συνέχισε λέγοντας: «δεν είχαμε καμία ακύρωση στα ξενοδοχεία λόγω του πλημμυρικού φαινομένου στις Σέρρες, τουναντίον παρατηρείτε αύξηση. Κάποιοι παίρνουν τηλέφωνο να ενημερωθούν για το πλημμυρικό φαινόμενο του νομού, αλλά έως εκεί. Ακυρώσεις δεν είχαμε, παρά μόνο μία και αυτή ήταν για μετά το Πάσχα», συμπλήρωσε.

Την δική του άποψη επί του θέματος εξέφρασε και  ο δήμαρχος  Ηράκλειας,  Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης  στο ΑΠΕ – ΜΠΕ διευκρινίζοντας  ότι: «παρά τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει σημειωθεί περαιτέρω οικολογική καταστροφή της λίμνης, πέραν αυτής που σημειώνεται κάθε χρόνο την ίδια εποχή».

«Η αναπαραγωγή των ψαριών στη λίμνη δεν κινδυνεύει λόγω της καθιερωμένης απαγόρευσης αλιείας, η οποία θα είναι σε ισχύ  έως και τις 20 Μαϊου», κατέληξε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.