Quantcast
Άνοιγμα της Θεσσαλονίκης στην τουριστική αγορά των Αθηνών - enikonomia.gr
share

Άνοιγμα της Θεσσαλονίκης στην τουριστική αγορά των Αθηνών

δημοσιεύτηκε:

Την ενίσχυση της τουριστικής παρουσίας της Θεσσαλονίκης στο κοινό της Αθήνας, αναδεικνύοντάς την ως κορυφαίο χειμερινό city break προορισμό, πραγματοποίησε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης, που σύμφωνα με το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του ΙΝΣΕΤΕ, οι τουρίστες την τοποθετούν στην πρώτη θέση στην κατηγορία φαγητού- ποτού με ποσοστό 92%, αφήνοντας πίσω μεγάλους γαστρονομικούς προορισμούς.

Ακολούθως η κ. Πατουλίδου αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης, όπως τα 15 μνημεία της UNESCO, η μοναδική θέση του λιμανιού της πόλης, η εγγύτητα της πόλης με κοντινούς προορισμούς που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών όπως η Χαλκιδική, το Άγιο Όρος, ο Όλυμπος, διάφορα χιονοδρομικά κέντρα και περιοχές απίστευτης φυσικής ομορφιάς.

Επίσης επισήμανε την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της Γαστρονομίας, κάτι που αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, η οποία ενισχύει την τουριστική ταυτότητα της πόλης, καθιστώντας την σημαντικό γαστρονομικό και πολιτιστικό προορισμό.

Τόνισε δε πως το κυριότερο πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης είναι η ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων της, που την κάνουν μία ζωντανή πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και τις μέρες των γιορτών γεμίζουν οι δρόμοι της από ανθρώπους που χορεύουν και τραγουδάνε μέχρι τα ξημερώματα.

Υπογραμμίζεται ότι στην εκδήλωση που έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία Tourism Plus παρευρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης: η αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης και αναπληρωματική πρόεδρος του ΟΤΘ κ. Μαρία Καραγιάννη, η αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και ταμίας του ΟΤΘ κ. Χρύσα Γρανούζη, η γενική εμπορική διευθύντρια ( Chief Commercial Officer) του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης κ. Θεοδώρα Ρήγα και ο εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Χάρης Αλεξόπουλος.

Αμέσως μετά την εταιρική παρουσίαση της Θεσσαλονίκης η κ. Ανδρεάδου από την Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε για τις δράσεις, που αφορούν όλες τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως διαπιστώθηκε ανοίγονται ευοίωνες προοπτικές για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος όλο το χρόνο προς τη Θεσσαλονίκη, καθώς και η προοπτική ενίσχυσης των πτήσεων από νέους προορισμούς προς το αεροδρόμιο Μακεδονία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.