Quantcast
Αστέρας Βουλιαγμένης: Bonus 11 εκατ. ευρώ στους αγοραστές πριν «πέσουν» οι υπογραφές - enikonomia.gr
share

Αστέρας Βουλιαγμένης: Bonus 11 εκατ. ευρώ στους αγοραστές πριν «πέσουν» οι υπογραφές

δημοσιεύτηκε:

Πάνω από 11 εκατ. ευρώ θα λάβει η αραβοτουρκική κοινοπραξία, που πρόκειται να αγοράσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης, από το ελληνικό δημόσιο για την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, όπως αποκαλύπτει σήμερα το TornosNews.

To αραβοτουρκικό σχήμα, μέσω των εταιρειών που έχει συστήσει, κατάφερε πριν ακόμη μπουν οι υπογραφές για την πώληση του συγκροτήματος, να εντάξει το επενδυτικό της πρόγραμμα στον Αναπτυξιακό Νόμο.Ανεξάρτητα από το τελικό ύψος των επενδύσεων που υπόσχεται το αραβοτουρκικό σχήμα ότι θα υλοποιήσει στο συγκρότημα, το προσδιοριζόμενο ύψος του συνολικού ενισχυόμενου κόστους τους, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις για την υπαγωγή των επενδύσεων του στο Αναπτυξιακό Νόμο, ανέρχεται σε 75 εκατ. ευρώ.

Οι επενδύσεις αφορούν στον εκσυγχρονισμό των δύο ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και της μαρίνας που ενοικίασε το 2012 για 40 χρόνια η Αστήρ από το ελληνικό δημόσιο. Δεν αφορά στις κατοικίες, που θα κτίσει καθώς αυτές δεν μπορούν να ενταχθούν στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Αναλυτικά, για τον εκσυγχρονισμό των δύο ξενοδοχείων έχει εξασφαλίσει επιχορήγηση πάνω από 8 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου 3,4 εκατ. ευρώ έχει εξασφαλίσει για τον εκσυγχρονισμό της μαρίνας.

Για τα δύο ξενοδοχεία, όπως αναφέρεται στις αποφάσεις ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο, το συνολικό ενισχυόμενο κόστος των επενδύσεων θα ξεπεράσει τα 53 εκατ. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.