Quantcast
Αυστρία: Η Ελλάδα οδηγείται φέτος σε νέο ρεκόρ αριθμού τουριστών - enikonomia.gr
share

Αυστρία: Η Ελλάδα οδηγείται φέτος σε νέο ρεκόρ αριθμού τουριστών

δημοσιεύτηκε:

“Οι διακοπές στην Ελλάδα ακμάζουν, παρά την κρίση τα περισσότερα ταξίδια  είναι της τελευταίας στιγμής» είναι ο τίτλος του σημερινού δημοσιεύματος της  Αυστριακής εφημερίδας, «Έστεράιχ».

Ειδικότερα, το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι «Η ανοδική τάση καταγράφεται από τους διοργανωτές ταξιδιών, με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για την Ελλάδα να αυξάνονται».

H εκπρόσωπος των  ταξιδιωτικών γραφείων TUI της  Αυστρίας Κάθριν Λίμπελ τόνισε ότι «Τις δραματικές ημέρες γύρω από το δημοψήφισμα, οι Αυστριακοί ήταν ακόμη κάπως επιφυλακτικοί ως προς τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, αλλά αυτό άλλαξε μετά από την υπογραφή της συμφωνίας με τους εταίρους και η τουριστική αγορά για την Ελλάδα ακμάζει και πάλι». 

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «φτος πρόκειται για μια χρονιά απόλυτου ρεκόρ για την Ελλάδα, καθώς  όποιος είναι ευέλικτος, ως προς την ημερομηνία έναρξης των διακοπών του, βρίσκει καλύτερες τιμές».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα είναι φέτος ο υπ’ αριθμόν πρώτος  τουριστικός προορισμός και στον  μεγάλο  ταξιδιωτικό όμιλο «Ruefa – Reisen»,  με τη ζήτηση στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής να είναι σε υψηλά επίπεδα και να ακμάζουν, κυρίως οι νέοι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί, όπως τα νησιά Λευκάδα, Θάσος και Νάξος.

Παρόλο που πρόσφατα δημοσιεύματα του Αυστριακού Τύπου διέδιδαν  φήμες για δήθεν μείωση των προκρατήσεων των ταξιδιωτών  της τελευταίας στιγμής, ωστόσο η Ελλάδα οδηγείται φέτος το καλοκαίρι σε ένα νέο ρεκόρ αριθμού τουριστών.

Εξ άλλου, ο πρόεδρος του Αυστριακού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων, Γιόζεφ Πετερλάιτνερ είχε επισήμανε ότι «Υπάρχει ένα σαφές «συν» στις κρατήσεις για Ελλάδα, και αυτό το νέο ρεκόρ διαγραφόταν ήδη με τις κρατήσεις για Ελλάδα τον Μάρτιο και παγιώθηκε έως τα τέλη Ιουνίου».

 Ακόμη ο ίδιος  τόνισε ότι «Οι τουρίστες που δεν αφέθηκαν να τρομοκρατηθούν από την ειδησεογραφία για την κρίση στην Ελλάδα, βρέθηκαν στην πλειονότητά τους προ θετικών εκπλήξεων, διαπιστώνοντας ότι τα καταστήματα είναι ανοικτά, στα νησιά δεν υπάρχει τίποτε από απεργίες ή διαδηλώσεις, οι άνθρωποι είναι ακόμη πιο φιλόξενοι. Κατά μέσο όρο, πάνω από 400.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, με ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς να είναι επανεπισκέπτες, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της – 8,5 εκατομμύρια κάτοικοι – βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.