Quantcast
Αυτό είναι το master plan του λιμανιού του Ναυπλίου - enikonomia.gr
share

Αυτό είναι το master plan του λιμανιού του Ναυπλίου

δημοσιεύτηκε:

Παρουσιάστηκε το Πλαίσιο των Έργων Ανάπτυξης Λιμένα (ΠΕΑΛ) Ναυπλίου από τον δήμαρχο της πόλης ενώ ολοκληρώθηκε η διαδικασία του τελικού σχεδιασμού που θα σταλεί προς έγκριση στο αρμόδιο υπουργείο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου.

Ειδικότερα, το master plan του λιμένα Ναυπλίου στηρίζεται σε τρείς βασικούς άξονες:

1) Ο εξορθολογισμός της χωροθέτησης των υφιστάμενων χρήσεων,

 2) Η πλήρης εκμετάλλευση των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και

3) η κατασκευή των απαιτούμενων λιμενικών και κτιριακών έργων που καθορίζονται στην μελέτη.

Στόχοι των προβλεπομένων έργων του λιμένα της πόλης είναι οι ακόλουθοι:

Η αύξηση της δυνατότητας υποδοχής πρόσθετης τουριστικής κίνησης,

Η  δημιουργία σύγχρονου τερματικού σταθμού κρουαζιερόπλοιων,

 Η χωροθέτηση χώρων στάθμευσης,

 Η αξιοποίηση υφισταμένων κτιρίων και προσθήκη νέων, καθώς και η βελτιστοποίηση της λειτουργίας του λιμένα και η σύνδεση του με την πόλη.

 Μάλιστα ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος κατά την παρουσίαση του master plan της πόλης  αναφέρθηκε στην επίτευξη για πρώτη φορά της ενοποίησης της τεράστιας έκτασης του λιμένα με τον αστικό ιστό της πόλης, με έμφαση τη στρατηγική προσέγγιση από τη σημερινή δημοτική αρχή, όλων των σοβαρών θεμάτων και την ενσωμάτωση τους σ’ ένα στιβαρό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

«Το master plan προβλέπει των ελλιμενισμό όλων των ειδών πλωτών μέσων όπως κρουαζιερόπλοια, φορτηγά, θαλαμηγούς, δελφίνι, υδροπλάνο, αλιευτικά επαγγελματικά και ερασιτεχνικά κ.α. μπαίνει σε τάξη το κυκλοφοριακό και τοποθετούνται όλες οι πέριξ και εντός αυτού χρήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστούρος.

Την άποψή του επί του θέματος εξέφρασε και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης  επισημαίνοντας: «Έχουμε μπροστά μας μια πολύ καλή προσέγγιση πως διαμορφώνεται ο χερσαίος χώρος της περιοχής του λιμανιού του Ναυπλίου, δηλαδή έχουμε μια καλή συγκυρία να πάρουν σάρκα και οστά τα έργα που σχεδιάζουμε τόσα χρόνια».

Από την άλλη πλευρά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο. λέγοντας ότι: «Η ανάπτυξη του Ναυπλίου αποτελεί στρατηγικό στόχο για όλους και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας για μια οργανωμένη χωρική επένδυση στο Ναύπλιο και την ευρύτερη περιοχή».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.