Quantcast
Αύξηση 5% καταγράφει ο εγχώριος τουρισμός την περίοδο των εορτών - enikonomia.gr
share

Αύξηση 5% καταγράφει ο εγχώριος τουρισμός την περίοδο των εορτών

δημοσιεύτηκε:

της Εύας Δ. Οικονομάκη

Αυξημένη κατά 5% σε σχέση με πέρυσι είναι η ζήτηση για τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, με τους Ελληνες να αρχίζουν σταδιακά να προχωρούν σε κρατήσεις για τις ημέρες των εορτών.

Τα ορεινά τουριστικά θέρετρα έχουν και φέτος την τιμητική τους, αφού τα Καλάβρυτα, η Αράχωβα, το Καρπενήσι, η λίμνη Πλαστήρα και η ορεινή Αρκαδία φαίνεται πως συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών.

«Υπάρχει μία μικρή ανάκαμψη στον εσωτερικό τουρισμό συγκριτικά με πέρυσι. Οι Ελληνες ξεθαρρεύουν σιγά-σιγά και κλείνουν τα πρώτα πακέτα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ωστόσο, εξαιτίας της εκλογολογίας υπήρξε μία μικρή στασιμότητα τις τελευταίες ημέρες», επισημαίνει ο πρόεδρος του ταξιδιωτικού πρακτορείου Ginis Vacances, Σπύρος Γκίνης.

 

Προορισμοί εκτός Ελλάδας
Την ίδια στιγμή, στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κινείται η ζήτηση για τα ευρωπαϊκά τουριστικά θέρετρα, με τις παραδοσιακές Αλπεις να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των Ελλήνων επισκεπτών που επιθυμούν να περάσουν τις ημέρες των εορτών εκτός Ελλάδος. Μπορεί οι προγραμματισμένες πτήσεις να είναι σχεδόν γεμάτες, ωστόσο, και φέτος οι τουριστικοί πράκτορες δεν ναύλωσαν αρκέστηκαν σε λίγες πτήσεις charter εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης.

Η Βιέννη, η Πράγα και η Βουδαπέστη φαίνεται πως προσελκύουν την πλειονότητα των Ελλήνων τουριστών, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν κοντινούς προορισμούς, όπως η Κωνσταντινούπολη και το Μπάνσκο της Βουλγαρίας για μία ολιγοήμερη απόδραση.

Στον αντίποδα, χαμηλή είναι η κινητικότητα για το χωριό του Αϊ-Βασίλη. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ενώ άλλες χρονιές οι τουριστικοί πράκτορες ναύλωναν 4-5 αεροσκάφη με προορισμό τη Λαπωνία, φέτος μονάχα ένα θα ταξιδέψει στο μακρινό Ροβανιέμι.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.