Quantcast
Αύξηση κατά 11% στις τιμές των ξενοδοχείων της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Αύξηση κατά 11% στις τιμές των ξενοδοχείων της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση κατά  11%  καταγράφηκε στις  τιμές των ξενοδοχείων της Ελλάδας  τον Φεβρουάριο 2015 σε σχέση με τον ίδιο μήνα  2014, σύμφωνα με την έρευνα της www.trivago.gr, η οποία  είναι ένα online site, το οποίο συγκρίνει τις τιμές ξενοδοχείων μέσω online booking sites  (από 200 διαφορετικά sites κρατήσεων) για 700.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. 

Στη συγκεκριμένη έρευνα, η trivago.gr  σύγκρινε τις τιμές των ξενοδοχείων της Ελλάδας  μέσω  200 διαφορετικών sites. Οι  ελληνικοί προορισμοί παρουσίασαν αρκετές μεταβολές στα επίπεδα τιμών τους σε σχέση με το 2014. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στο Μέτσοβο, όπου το επίπεδο τιμών ανέβηκε κατά 28 %, αγγίζοντας τα 78 ευρώ ανά διανυκτέρευση, σε σχέση με τα 61 ευρώ που ήταν η μέση τιμή το Φεβρουάριο του 2014.

Μεγάλη και αναμενόμενη αύξηση  παρατηρήθηκε και στις τιμές των ξενοδοχείων της Ξάνθης, που θεωρείται αγαπημένος προορισμός κυρίως κατά την περίοδο του Καρναβαλιού. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης φέτος στην Ξάνθη είναι στα 74 ευρώ, σε αντίθεση με πέρυσι που ήταν μόλις στα 62 ευρώ.

 Ωστόσο μεγάλο ποσοστό μείωσης παρουσιάστηκε στην ετήσια μεταβολή των ξενοδοχειακών τιμών στους Δελφούς, που ελαττώθηκαν κατά 22 %, βάσει του επιπέδου τιμών που ίσχυαν αντίστοιχα πέρυσι.

Μεταξύ άλλων οι τιμές των ξενοδοχείων αυξήθηκαν κατά 11% σε σύγκριση με  το 2014,  ενώ παρέμειναν απόλυτα σταθερές συγκριτικά με τον Ιανουάριο. Αντίστοιχα, οι τιμές στην Κύπρο διατηρήθηκαν ακριβώς στα ίδια επίπεδα, τόσο βάσει του προηγούμενου έτους, όσο και σε μηνιαία σύγκριση. Αναφορικά με τις υπόλοιπες χώρες, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ετήσια μεταβολή στις τιμές των ξενοδοχείων της Ρωσίας, όπου παρουσιάστηκε μείωση της τάξεως του 36 %.

Γενικά, παρουσιάστηκαν αρκετές μειωτικές μεταβολές των τιμών σε σχέση με πέρυσι, κυρίως στις Σκανδιναβικές χώρες ( Νορβηγία, Σουηδία, Τσεχία, Πολωνία και  Ρουμανία). Η μόνη χώρα της κεντρικής Ευρώπης που παρουσίασε σχετική μείωση στις τιμές της είναι η Γαλλία, όπου ελαττώθηκαν κατά 3 % σε σχέση με το 2014 και κατά 6 % συγκριτικά με τις τιμές του Ιανουαρίου.  Μάλιστα οι τιμές των ξενοδοχείων της Γεωργίας είχαν  κατακόρυφη αύξηση τιμών κατά 35% σε ετήσια βάση.

Ενώ οι  προορισμοί του εξωτερικού που βρίσκονται πρώτοι στην κατάταξη είναι η Ρώμη,  Μπάνσκο και η Κωνσταντινούπολη και ο πιο δημοφιλής κυπριακός προορισμός  Λεμεσός, που και αυτό το μήνα βρίσκεται ιδιαίτερα ψηλά στις προτιμήσεις.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί  ότι οι προορισμοί εντός και εκτός των συνόρων που αναζητήθηκαν περισσότερο για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι οι παρακάτω: η Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρώμη, Ναύπλιο, Πάτρα, Ρέθυμνο, Μπάνσκο, Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο, Πορταριά, Λεμεσός, Αράχοβα, Ξάνθη, Ιωάννινα, Μιλάνο.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.