Quantcast
Αύξηση στην επιβατική κίνηση προς τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου - enikonomia.gr
share

Αύξηση στην επιβατική κίνηση προς τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει ακόμη και το 260% παρουσίασε, τους τελευταίους μήνες, η επιβατική κίνηση από το επιβατικό λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» προς τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και ειδικότερα τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας αναφορικά με τον αριθμό επιβατών και αυτοκινήτων που μετακινήθηκαν από και προς το επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος», τον Μάιο του 2015 η επιβατική κίνηση προς τη Λήμνο ήταν αυξημένη κατά 7,5% σε σύγκριση με πέρυσι, τον Ιούνιο κατά 58%, ενώ τον Ιούλιο 8%.

Εξίσου ανοδικά είναι τα ποσοστά και για το νησί της Μυτιλήνης. Τον μήνα Μάιο, η αύξηση ήταν της τάξης του 22,5%, τον Ιούνιο «άγγιξε» το ποσοστό του 166%, ενώ τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 35%.

Η μεγαλύτερη, ωστόσο, αύξηση αφορά στο νησί της Χίου, για τον μήνα Ιούλιο, αφού παρά τους περιορισμούς που είχαν εφαρμοστεί στο τραπεζικό σύστημα, η άνοδος που παρατηρήθηκε ήταν της τάξης των 260%, νούμερο – ρεκόρ για την κίνηση του λιμανιού της Καβάλας.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ) Χρήστος Ηλιάδης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, σχολιάζοντας τα παραπάνω ποσοστά, ότι τα αριθμητικά νούμερα των επιβατών μαρτυρούν μια μεγάλη αλήθεια. «Αρκεί μόνο να αναφέρουμε, ότι τον Ιούνιο του 2014 μετακινήθηκαν από και προς το λιμάνι της Μυρίνας 4.256 επιβάτες, ενώ φέτος ο αριθμός αυτός σχεδόν τριπλασιάστηκε, φτάνοντας τις 6.744 επιβάτες. Το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι μετακινήθηκαν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης 1.296 επιβάτες, ενώ φέτος τον ίδιο μήνα οι επιβάτες έφτασαν τα 3.443 άτομα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.