Quantcast
Βόλος: Αναβαθμίζονται ενεργειακά 22 σχολεία - enikonomia.gr
share

Βόλος: Αναβαθμίζονται ενεργειακά 22 σχολεία

δημοσιεύτηκε:

Σε 22 σχολικές μονάδες του Βόλου θα γίνουν εργασίες για εξοικονόμηση ενέργειας και για  τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στο πλαίσιο του προγράμματος Life, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΑΝΕΒΟ, Ανδρέα Ζέρβα.

Ειδικότερα, 22 σχολικές μονάδες θα αναβαθμιστούν ενεργειακά στο πλαίσιο του προγράμματος life. Πρόκειται για εννέα δημοτικά σχολεία, τα 6ο Ν. Ιωνίας, 10ο Ν. Ιωνίας, 1ο Αισωνίας, 11ο Βόλου, 26ο Αγίου Γεωργίου Ιωλκού, 27ο Βόλου, 22ο Βόλου, 17ο Βόλου, Ειδικό Αγριάς. Επίσης, για οκτώ νηπιαγωγεία, τα 1ο Ιωλκού, 1ο Αρτέμιδος, 1ο Ν. Ιωνίας, 2ο Ν. Ιωνίας, 28ο Βόλου, 34ο Βόλου, Αϊδινίου, Μικροθηβών.Ακόμη, μελετήθηκε το ενεργειακό αποτύπωμα και θα αναβαθμιστούν το Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου και τέσσερα λύκεια τα 4ο Βόλου, Γενικό Αγριάς, 2ο ΣΕΚ Ν. Ιωνίας και 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

 Μάλιστα ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι: «καταγράφτηκε το ενεργειακό αποτύπωμα των κτιρίων με στόχο τη λήψη κατάλληλων μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης των εκπομπών CO2, στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων, όπου ο Δήμος συμμετέχει από το 2013».

«Στο πλαίσιο των ενεργειακών επιθεωρήσεων, λήφθηκαν πληροφορίες για τα κτίρια, έγινε ηλεκτρονική σχεδίαση, επεξεργασία των δεδομένων και υπολογισμοί πριν κατατεθούν οι προτεινόμενες παρεμβάσεις. Διαπιστώθηκαν ελλείψεις, λειτουργικά προβλήματα, ενεργειακές απώλειες των κτιρίων και διατυπώθηκαν προτάσεις εναλλακτικών σεναρίων για τη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης. Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται, ώστε να καταγραφούν οι ενεργειακές καταναλώσεις όλων των κτιρίων του Δήμου», συμπλήρωσε.

«Οι ενεργειακές επιθεωρήσεις που διενήργησε η ΑΝ.Ε.ΒΟ. είχαν ως στόχο τη διερεύνηση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολικά κτίρια, όπως ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους, των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, του συστήματος φυσικού τεχνητού φωτισμού, την εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης», σημείωσε χαρακτηριστικά  ο κ. Ζέρβας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.