Quantcast
Βόλος: «Απόβαση» 1.107 τουριστών από δύο κρουαζιερόπλοια - enikonomia.gr
share

Βόλος: «Απόβαση» 1.107 τουριστών από δύο κρουαζιερόπλοια

δημοσιεύτηκε:

Η κρουαζιέρα είναι ο κλάδος του τουρισμού που εξισορροπεί ως έναν βαθμό τις τεράστιες ζημιές που έχει υποστεί η Μαγνησία και βοηθά στο να πάρουν ανάσα πολλοί επαγγελματίες στον Βόλο.

Σήμερα το πρωί κατέπλευσαν στο λιμάνι του Βόλου δύο κρουαζιεπόπλοια και χιλιάδες τουρίστες έκαναν «απόβαση» στην πόλη του Βόλου. Τα δυο πολυτελή κρουαζιερόπλοια μεταφέρουν συνολικά 1107 επιβάτες.

Ειδικότερα, στις 7 το πρωί, κατέπλευσε πρώτο και έδεσε το “Azamara Journey” με σημαία Μάλτας το οποίο ήλθε από την Τουρκία και θα αναχωρήσει στις 9 το βράδυ για τη Σκιάθο. Μεταφέρει 696 επιβάτες και 402 μέλη πληρώματος.

Το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο, με σημαία από τις Μπαχάμες, είναι το “Silver Spirit” το οποίο κατέπλευσε λίγη ώρα αργότερα, προερχόμενο από Θεσσαλονίκη και θα αποπλεύσει στις 6 το απόγευμα για την Μύκονο. Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 411 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων και 374 μέλη πληρώματος.

Ένα μέρος των τουριστών κατευθύνθηκε με λεωφορεία προς τα Μετέωρα, αλλά ο κύριος όγκος των επισκεπτών παρέμεινε στον Βόλο προς επίσκεψη των αρχαιολογικών μυκηναϊκών χώρων στο Διμήνι, το αρχαίο θέατρο Δημητριάδος και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου.

Πολλοί, επίσης, κατευθύνθηκαν προς το Πήλιο και να ταξιδέψουν με τον “Μουντζούρη” ως τις Μηλιές, θαυμάζοντας τη μοναδικότητα του τρένου, αλλά και τις σιδηροδρομικές κατασκευές που είναι του αξεπέραστου μηχανικού Εβάριστο Ντε Κίρικο, πατέρα του Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.