Quantcast
Βόλος: Επτά στους δέκα επισκέπτες κρουαζιέρας δηλώνουν ότι θα επισκεφθούν ξανά την πόλη - enikonomia.gr
share

Βόλος: Επτά στους δέκα επισκέπτες κρουαζιέρας δηλώνουν ότι θα επισκεφθούν ξανά την πόλη

δημοσιεύτηκε:

Όχι μόνο έμειναν ικανοποιημένοι, αλλά δήλωσαν ότι θα ξανάρθουν στον Βόλο και θα το διαδώσουν στους φίλους τους, στην πατρίδα τους.

Αυτό δήλωσε η συντριπτική πλειονότητα των τουριστών που επισκέφθηκαν τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή μέσω των κρουαζιερόπλοιων που κατέπλευσαν στο λιμάνι και συμμετείχαν σε έρευνα που διεξήγαγε το τμήμα τουρισμού του Δήμου Βόλου για την ικανοποίηση των επιβατών κρουαζιέρας από την επίσκεψή τους στην πόλη. Το 70% από τους ερωτηθέντες δηλώνει ότι θα ξαναεπισκεφθεί τον Βόλο όσο πιο σύντομα μπορέσει.

Τα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά για την περιοχή. Οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που κατέβηκαν στο Βόλο δήλωσαν ικανοποιημένοι σε ποσοστό 90% από τη συμπεριφορά των κατοίκων και την φιλοξενία, αλλά και από την παροχή τουριστικού υλικού και τις πληροφορίες. Σε ποσοστό 89% είναι ικανοποιημένοι και από την αίσθηση ασφάλειας στον Βόλο.

Πολύ υψηλός εμφανίζεται και ο δείκτης ικανοποίησης των επισκεπτών για την καθαριότητα της πόλης, τη λειτουργία κοινόχρηστων χώρων, αλλά και τα ωράρια της αγοράς, με το ποσοστό να αγγίζει το 75%.

Οι επιβάτες κρουαζιέρας που επισκέπτονται τον Βόλο, προτιμούν να κάνουν ένα περίπατο στην παραλία, να επισκεφθούν την εμπορική αγορά, αλλά και εκκλησίες της περιοχής, με κύρια προτίμηση τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου και την παραλιακή του Αγίου Κωνσταντίνου. Όσοι ακολουθούν το δρομολόγιο παραλία-αγορά-εκκλησίες δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι σε ποσοστό 64%.

Μικρότερο είναι το ποσοστό των επιβατών που προτιμούν να επισκέπτονται το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, κάποια χωριά του Πηλίου ή να γεύονται την τοπική κουζίνα σε ταβέρνες και τα παραδοσιακά τσιπουράδικα.

Σε ποσοστό 78% εξέφρασαν απόλυτη ικανοποίηση και για την οργάνωση της πόλης που αφορά το κυκλοφοριακό, τα πάρκινγκ και τις συγκοινωνίες.

Όσον αφορά τον τρόπο μετακίνησης στην περιοχή, το 52% των τουριστών χρησιμοποίησε λεωφορείο και ακολουθεί η μετακίνηση με τα πόδια που έχει επιλεγεί από το 42,6%. Ταξί έχει χρησιμοποιήσει το 11,9% των ερωτηθέντων, ενώ άλλα μέσα δηλώθηκαν με πολύ μικρό ποσοστό.
Γενικά οι επιβάτες κρουαζιέρας δηλώνουν ικανοποιημένοι σε ποσοστό 88% από τη συνολική εμπειρία τους στο Βόλο. Αυτό αποτυπώνεται και στην πρόθεσή τους να επιστρέψουν για διακοπές στην περιοχή κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η εξαιρετική εικόνα που αποτυπώνεται από τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή στους επισκέπτες κρουαζιέρας δημιουργεί υπόβαθρο όχι μόνο για την τουριστική ανάπτυξη του Βόλου, αλλά και για την τόνωση της βολιώτικης εμπορικής αγοράς και της ευρύτερης τοπικής οικονομίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.