Quantcast
Βόζεμπεργκ: 'Eνα Ευρωπαϊκό Έτος Τουρισμού θα συμβάλει στην προώθηση του κλάδου - enikonomia.gr
share

Βόζεμπεργκ: ‘Eνα Ευρωπαϊκό Έτος Τουρισμού θα συμβάλει στην προώθηση του κλάδου

δημοσιεύτηκε:

«H ανακήρυξη ενός Ευρωπαϊκού Έτους Τουρισμού θα συμβάλει στην προώθηση της ποικιλομορφίας του ευρωπαϊκού τουρισμού», ανέφερε η Ευρωβουλευτής, Ελίζα Βόζεμπεργκ με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker και τους αρμόδιους Επιτρόπους της Ε.Ε., E. Bieńkowska για θέματα Τουρισμού και T. Navracsics για θέματα Πολιτισμού.

Μάλιστα η κ. Βόζεμπεργκ συμπλήρωσε ότι: «Αυτό θα ενισχύσει το κύρος των ενδιαφερόμενων μερών που δραστηριοποιούνται στον τομέα και θα αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έναν κλάδο, που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας».

Παράλληλα, η κ. Βόζεμπεργκ προέβη σε αυτή την δήλωση με αφορμή την ανακήρυξη του 2018 σε Ευρωπαϊκό Έτος Τουρισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς την οποία στηρίζει η ίδια μαζί με συναδέλφους της.

Μεταξύ άλλων η Ευρωβουλευτής ανέφερε ότι: «Το 2015, ο τουρισμός στην ΕΕ σημείωσε ανάπτυξη για έκτη συνεχόμενη χρονιά, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους τομείς της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς αντιπροσωπεύει άμεσα και έμμεσα περίπου το 10% του ΑΕΠ της ΕΕ και απασχολεί περισσότερους από 25 εκατομμύρια ανθρώπους».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.