Quantcast
Βρετανία: Αισθητή πτώση στις μετοχές Thomas Cook και TUI Group λόγω Αιγύπτου - enikonomia.gr
share

Βρετανία: Αισθητή πτώση στις μετοχές Thomas Cook και TUI Group λόγω Αιγύπτου

δημοσιεύτηκε:

Αισθητή πτώση άρχισαν σημειώνουν από σήμερα οι μετοχές των μεγάλων ταξιδιωτικών εταιριών της Thomas Cook και της TUI Group, ύστερα από την αναστολή των πτήσεων της Βρετανίας προς το αιγυπτιακό τουριστικό θέρετρο του Σαρμ αλ-Σέιχ.

Παράλληλα αυτό το γεγονός πλήττει ενδεχομένως τη ζήτηση των ταξιδιωτών για τα τουριστικά πακέτα της  Αιγύπτου.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε πρόσφατα ότι:«Υπάρχει σημαντική πιθανότητα η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο στις 31 Οκτωβρίου, που παρέσυρε στο θάνατο και τους 224 επιβαίνοντες, να προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό. Η μετοχή της Thomas Cook υποχωρούσε νωρίτερα έως 6,7% ενώ η TUI σημείωνε απώλειες 1%. Η βρετανική ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων ABTA εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου 9.000 πελάτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διακοπές στο συγκεκριμένο θέρετρο, καθώς και ένας αδιευκρίνιστος αριθμός ανεξάρτητων ταξιδιωτών, που δεν έκαναν χρήση κάποιου οργανωμένου πακέτου».

Ακόμη οι εκπρόσωποι των δύο μεγαλύτερων ταξιδιωτικών εταιριών της Ευρώπης,Thomas Cook και της TUI ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι: «Είχαν ακυρώσει όλες τις πτήσεις και τις διακοπές από την Βρετανία στο Σαρμ αλ-Σέιχ, ένα δημοφιλή προορισμό για τους Βορειοευρωπαίους, έως τις 12 Νοεμβρίου».

«Και οι δύο εταιρίες είπαν ότι οι πελάτες που είχαν κλείσει ταξιδιωτικά πακέτα έως την ημερομηνία αυτή θα αποζημιωθούν. Η βρετανική απαγόρευση πτήσεων είναι το τελευταίο πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου, που προσπαθεί να ανακάμψει από μια τετραετία πολιτικής αναταραχής και βίας, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους και τουρίστες», προστίθεται στην σχετική  ανακοίνωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.