Quantcast
Χανιά: Σε υψηλά επίπεδα η κρουαζιέρα - Αναμένονται αφίξεις και τον Δεκέμβριο - enikonomia.gr
share

Χανιά: Σε υψηλά επίπεδα η κρουαζιέρα – Αναμένονται αφίξεις και τον Δεκέμβριο

δημοσιεύτηκε:

Σε μήνα υψηλών αποδόσεων για την κρουαζιέρα στα Χανιά αναδείχθηκε ο Ιούνιος καθώς τόσο οι αφίξεις πλοίων, όσο και ο αριθμός των επιβατών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα, κατά τον Ιούνιο στα Χανιά και στον τομέα της κρουαζιέρας, καταγράφηκαν ρεκόρ προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων για μία ημέρα καθώς και ρεκόρ στον αριθμό επιβατών, ενώ σε δύο αφίξεις ο αριθμός των επιβατών ξεπέρασε τους 3.300.

«Τα Χανιά “κερδίζουν” και σε ποσότητα και σε ποιότητα αναδεικνύοντας τη δυναμική τους και σε αυτόν τον τομέα», σχολίασε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Δημήτρης Βιριράκης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια για τη βελτίωση των υποδομών στο λιμάνι της Σούδας καθώς και στο μεγάλο έργο που αφορά την κατασκευή ενός σύγχρονου επιβατικού σταθμού στη Σούδα.

Τα ρεκόρ του Ιουνίου

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το ΑΠΕ –ΜΠΕ, στα Χανιά από την 1η έως και τις 27 Ιουνίου οι επιβάτες κρουαζιέρας ήταν 30.765 και οι αφίξεις πλοίων 22.

Ο αριθμός αυτός αυξάνεται με την άφιξη την τελευταία ημέρα του μήνα, πλοίου με μεγάλη μεταφορική ικανότητα επιβατών.

Στις 20 Ιουνίου καταγράφηκαν ρεκόρ στις αφίξεις επιβατών καθώς με τρία πλοία ο συνολικός αριθμός τους ήταν 7.355.

Τα περισσότερα ανά ημέρα κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν στις 21 Ιουνίου. Συνολικά 4 πλοία εκ των οποίων τα τρία στο λιμάνι της Σούδας και ένα στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, με συνολικό αριθμό επιβατών 4.833.

Στις 25 Ιουνίου κατέπλευσε στη Σούδα το «Disney Dream» μήκους 340 μέτρων και 3.484 επιβάτες ενώ το ίδιο πλοίο με 3.376 επιβάτες είχε καταπλεύσει και στις 16 Ιουνίου.

Οι αφίξεις και ο προγραμματισμός

Η κρουαζιέρα στα Χανιά εξελίσσεται με θετική ρότα καθώς κατά τον Μάιο του 2023 αφίχθησαν στα Χανιά 19 κρουαζιερόπλοια ( 17 στη Σούδα , 2 στο Ενετικό Λιμάνι με 33.500 επιβάτες , ενώ τον Απρίλιο με 9 αφίξεις οι επιβάτες ήταν 8.100.

Τα στοιχεία των προγραμματισμένων αφίξεων «φέρνουν» τον Ιούλιο στα Χανιά 12 κρουαζιερόπλοια, τον Αύγουστο 13, τον Σεπτέμβριο 13, τον Οκτώβριο 20, τον Νοέμβριο 12 και τον Δεκέμβριο 3.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.