Quantcast
Χανιά: Σημαντική αύξηση παρουσιάζει την τελευταία πενταετία η τουριστική κίνηση από τη Βρετανία - enikonomia.gr
share

Χανιά: Σημαντική αύξηση παρουσιάζει την τελευταία πενταετία η τουριστική κίνηση από τη Βρετανία

δημοσιεύτηκε:

Σημαντική αύξηση την τελευταία πενταετία παρουσιάζουν οι αφίξεις Βρετανών τουριστών στα Χανιά, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η Ένωση Ξενοδόχων του νομού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ενώ το 2011 είχαν καταγραφεί 41.333 αφίξεις, φέτος έφτασαν τις 140.788 (αύξηση περίπου 241%).

Ωστόσο, για το 2017, τα μηνύματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, είναι συντηρητικά αισιόδοξα, όπως τουλάχιστον τα «εισέπραξαν» ξενοδόχοι των Χανίων, από τη συμμετοχή τους στη μεγάλη τουριστική έκθεση «World Travel Market London 2016».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση, στην έκθεση παρευρέθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης και ξενοδόχοι που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, προκειμένου να την ενημερώσουν για τα θέματα που απασχολούν τον προορισμό Χανιά, αλλά και για τις κινήσεις για μάρκετινγκ που καταβάλει η Ένωση, ιδιαίτερα τη συνεργασία της με την Marketing Greece.

Όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση η Ένωση, «παράλληλα ενημερωθήκαμε και για την ψηφιακή συνεργασία του ΕΟΤ με τη Ryanair. Επίσης, κάναμε συναντήσεις με διάφορους τουριστικούς πράκτορες, όπως και τους λεγόμενους διαδικτυακούς τουριστικούς πράκτορες, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε, αλλά και να ερευνήσουμε ποιες θα είναι οι πιθανές επιπτώσεις ενδεχόμενου «Brexit» και τις επακόλουθες διακυμάνσεις της αγγλικής λίρας σε σχέση με το ευρώ. Τα μηνύματα που εισπράττουμε είναι συντηρητικά αισιόδοξα (αν και είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε τι θα γίνει το 2017)», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.