Quantcast
CLIA: Αύξηση 4% στην κρουαζιέρα το 2015 - enikonomia.gr
share

CLIA: Αύξηση 4% στην κρουαζιέρα το 2015

δημοσιεύτηκε:

Η Παγκόσμια Ενωση Κρουαζιέρας (CLIA) εκτιμά ότι ο κλάδος το 2015 θα καταγράψει αύξηση 4% σε σχέση με το 2014…

Ειδικότερα η Ενωση επισημαίνει πως ο ο αριθμός των επιβατών της κρουαζιέρας θα ανέλθει στα 23 εκατομμύρια το 2015 έναντι 22,1 εκατ. επιβατών το 2014.

Επιπλέον οι ειδικές κρουαζιέρες στις οποίες εντάσσονται τα ταξίδια πολυτελείας και οι κρουαζιέρες σε ποτάμια, σημειώνουν ανάπτυξη της τάξης του 21% σε ετήσια βάση από το 2009 έως και το 2014, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της CLIA, (State of the Cruise Industry Report).

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της CLIA και επικεφαλής επιχειρήσεων της Royal Caribbean,  Άνταμ  Γκόλντστειν επισήμανε ότι: «Καταπληκτική συγκυρία για την παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας είναι οι επενδύσεις των μελών της Ένωσης σε νέα  κρουαζιερόπλοια».

Σύμφωνα με την έκθεση, το 62% από το σύνολο των ταξιδιών κρουαζιέρας αφορά τους επαναλαμβανόμενους επιβάτες ενώ το 69%  των επιβατών αξιολογεί την εμπειρία κρουαζιέρας καλύτερη σε σχέση με τις διακοπές επί εδάφους.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ως κορυφαίος προορισμός κρουαζιέρας παραμένει η Καραϊβική καθώς συγκεντρώνει περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου μεριδίου της αγοράς το 2015.

Αλλά και οι  κρουαζιέρες στην Ασία συνεχίζουν να κινούνται σε ρυθμούς ανάπτυξης και το 2015, με 52 πλοία, συνολικά 1.065 κρουαζιέρες και 2,17 εκατομμύρια επιβάτες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.