Quantcast
CNN: Οδηγίες για τους τουρίστες που κατευθύνονται προς την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

CNN: Οδηγίες για τους τουρίστες που κατευθύνονται προς την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Πολλοί τουρίστες διερωτώνται εάν θα πρέπει να ακυρώσουν τις προκρατήσεις τους για την Ελλάδα, λόγω οικονομικής αβεβαιότητας της χώρας, αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα του CNN.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNN, αυξάνεται η  πιθανότητα, η Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να βγει από την  Ευρωζώνη, καθώς οι τράπεζες παραμένουν κλειστές και  υπάρχουν  ανησυχίες σχετικά με τις ελλείψεις βασικών αγαθών.

Το άρθρο του CNN αναφέρει:  «Η κρίση έχει χτυπήσει την ισχύ του ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη, θα απολαύσουν τις διακοπές τους στη χώρα σε φθηνότερες τιμές. Αυτό  είναι πιθανό να συμβεί, εάν  η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ. Η Ελλάδα χρειάζεται έσοδα από τον τουρισμό περισσότερο από ποτέ τώρα και πολλοί στη βιομηχανία της φιλοξενίας εργάζονται πολύ σκληρά για να απολαύσουν  οι ταξιδιώτες τη διανομή τους στη χώρα, χωρίς κανένα πρόβλημα».

Πολλοί ειδικοί, συμβουλεύουν τους τουρίστες να φέρουν αρκετά μετρητά μαζί τους,  για να καλύψουν τα έξοδα τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Δεν υπάρχουν επιπλέον περιορισμοί για τους κατόχους ξένων λογαριασμών. Το μέλλον των ελληνικών τραπεζών  είναι αβέβαιο, καθώς θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της  Ask2Travel Ομίλου, Yachts-sailing.com και του  Συστήματος Entrada,  Στέφανι Αναστασίου, είπει: «Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε, είναι ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις είναι ιδιωτικές εταιρείες, που δεν έχουν καμία σχέση με την κυβέρνηση και τον δημόσιο τομέα. Μια επιχείρηση στην Ελλάδα, δεν θα σταματήσει να λειτουργεί όταν υπάρχουν πελάτες να εξυπηρετήσει.Τέτοιες επιχειρήσεις έχουν αποδειχθεί ότι είναι πλήρως λειτουργικές, ακόμη και σε πιο δύσκολες στιγμές, κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων χρόνων της κρίσης».

Σημειώνεται ότι δεν υπήρξαν αναφορές για τις προμήθειες των βασικών τροφίμων και φαρμάκων στην Αθήνα και σε κάποια δημοφιλή τουριστικά νησιά, όπως και ότι οι εισαγωγείς δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Ωστόσο κάποιοι υποστηρίζουν, ότι τα ράφια των καταστημάτων παραμένουν πλήρως εφοδιασμένα. Πάντως  οι  ξενοδόχοι και οι αξιωματούχοι έχουν επισημάνει  ότι οι απρόβλεπτες διακυμάνσεις στις προμήθειες, είναι απίθανο να επηρεάσουν τους τουρίστες.

Διευθύνων σύμβουλος ξενοδοχείου της Αθήνας, είχε δηλώσει τέλος  του περασμένου μήνα  στο CNN ότι: «Όλοι  οι τουριστικοί προορισμοί, είναι προετοιμασμένοι και εξοπλισμένοι για την καλοκαιρινή περίοδο. Ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός  για την Ελλάδα. Ακόμα και αν συμβεί το χειρότερο, δεν πρόκειται να επηρεάσει την οικονομία και τις επιχειρήσεις».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.