Quantcast
Daily Mail: Οι μετανάστες έχουν κάνει την Κω «αηδιαστικό κολαστήριο» - enikonomia.gr
share

Daily Mail: Οι μετανάστες έχουν κάνει την Κω «αηδιαστικό κολαστήριο»

δημοσιεύτηκε:

Σε αηδιαστικό κολαστήριο έχουν μετατρέψει την Κω οι μετανάστες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

«Την ώρα που οικογένειες τουριστών χαλαρώνουν απολαμβάνοντας τον ήλιο στις ξαπλώστρες, λίγα μέτρα παραπέρα δεκάδες μετανάστες κοιμούνται σε κούτες, ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών», αναφέρει το δημοσίευμα βασιζόμενο σε μαρτυρίες Βρετανών ταξιδιωτών.

Επίσης επισημαίνεται πως οι μετανάστες έχουν κατακλύσει τους δρόμους του νησιού περιμένοντας να τους δοθεί η άδεια να ταξιδέψουν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι πιο «ευκατάστατοι» από αυτούς διαμένουν σε τοπικά ξενοδοχεία οι οποίοι πληρώνουν 10-15 ευρώ ανά διανυκτέρευση ενώ άλλοι έχουν εγκατασταθεί σε ένα εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στα περίχωρα της πόλης.

Τουλάχιστον 6.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Κω τους τελευταίους μήνες, αναφέρει το άρθρο προσθέτοντας ότι κάθε βράδυ, μεταξύ 3 και 7 τα ξημερώματα, οι παραλίες υποδέχονται νέες αφίξεις. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το δημοσίευμα έχει προκαλέσει  έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λόγω του προκλητικού και ρατσιστικού του ύφους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.