Quantcast
Δεν προβλέπεται να αλλάξουν οι προκρατήσεις των Βρετανών τουριστών για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Δεν προβλέπεται να αλλάξουν οι προκρατήσεις των Βρετανών τουριστών για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Δεν προβλέπεται να αλλάξουν οι  προκρατήσεις των Βρετανών τουριστών  που έχουν γίνει για την Ελλάδα, αναφέρει η Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων, «ΑΒΤΑ»  στην ταξιδιωτική σύσταση για την Ελλάδα.

Η  Ένωση αναφέρει ότι: «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι τουρίστες θα συναντήσουν εμπόδια κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα και η κατάσταση στη χώρα χαρακτηρίζεται ως «business as usual», σύμφωνα με βρετανούς πράκτορες και τουρίστες.

Ωστόσο η «ΑΒΤΑ» θα έχει συνεχή ενημέρωση, σχετικά με τις εξελίξεις στη χώρα, καθώς οι τράπεζες στην Ελλάδα  αλλά και το Χρηματιστήριο παραμένουν επί του παρόντος κλειστά, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον η Ένωση αναφέρει ότι: «Προς το παρόν δεν υπάρχει όριο στις αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ για τους τουρίστες»  και συνέχισε  διευκρινίζοντας ότι: «ορισμένες πληροφορίες μιλούν για έλλειψη μετρητών».

Η «ΑΒΤΑ» συμβουλεύει  τους ταξιδιώτες που κατευθύνονται στην Ελλάδα, να έχουν μαζί τους επαρκές ποσό μετρητών σε ευρώ, που να μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες τους.

 Σημειώνεται ότι οι τουρίστες θα πρέπει να ελέγχουν πόσα μετρητά καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλειά τους και θα πρέπει να λάβουν κατάλληλες προφυλάξεις ασφαλείας για περιστατικά κλοπής, χρησιμοποιώντας το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου τους ή μοιράζοντας τα μετρητά μεταξύ τους, όπως αναφέρεται  στην σύσταση.

Πάντως όλες οι μέθοδοι συναλλαγών, όπως οι κάρτες, γίνονται δεκτές από τα καταστήματα και εστιατόρια της χώρας. Ακόμη η «ΑΒΤΑ» συμβουλεύει και  τους ταξιδιώτες, να αποκτούν ταξιδιωτική ασφάλιση, αμέσως μόλις πραγματοποιούν την κράτηση.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.