Quantcast
Der Spiegel: Ξενοδοχεία πολυτελείας με κρατική επιδότηση στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: Ξενοδοχεία πολυτελείας με κρατική επιδότηση στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Tο περιοδικό Der Spiegel φιλοξενεί ακόμη ένα δημοσίευμα για τον ελληνικό τουρισμό, με αφορμή τα όσα έγιναν πρόσφατα στην Μύκονο.

«Η Μύκονος ποντάρει αποκλειστικά στον τουρισμό πολυτελείας, όπως και άλλοι προορισμοί της Ελλάδας. Η άνθηση του τουρισμού ανέσυρε τη χώρα από την κρίση, αλλά έχει το αντίτιμό της…», σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου, σύμφωνα  με την Deutsche Welle.

Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει πως η Ελλάδα επιδοτεί πλέον στοχευμένα τον τουρισμό πολυτελείας. «Όποιος χτίζει ένα καινούριο ξενοδοχείο, μπορεί να ζητήσει κρατική επιδότηση που καλύπτει από το 15 έως το 70% του κόστους της επένδυσης. Το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται  ανάλογα με την περιοχή και το μέγεθος της επιχείρησης, υπό την προϋπόθεση ότι πρόκειται για ξενοδοχείο τουλάχιστον 4 αστέρων.

Κρατικό χρήμα προσφέρεται και για την ανακαίνιση μίας ξενοδοχειακής μονάδας, τουλάχιστον 3 αστέρων.  Με αυτήν τη στρατηγική η χώρα απομακρύνεται από τον φθηνό τουρισμό. Μόνο στην Μύκονο ο αριθμός των 5στέρων ξενοδοχείων έχει υπερ-πενταπλασιαστεί από το 2012» προστίθεται στο σχετικό δημοσίευμα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.