Quantcast
Διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας στη Μόσχα: «Ελλάδα: στιγμές προσωπικής ευτυχίας» - enikonomia.gr
share

Διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας στη Μόσχα: «Ελλάδα: στιγμές προσωπικής ευτυχίας»

δημοσιεύτηκε:

Διεθνής Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα: «Ελλάδα: στιγμές προσωπικής ευτυχίας»,  θα διεξαχθεί το 2016 στην Μόσχα, δήλωσε πρόσφατα η διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, Θεοδώρα Γιαννίτσηστο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τον διαγωνισμό διοργανώνουν η Κεντρική Βιβλιοθήκη Ξένης Λογοτεχνίας της Μόσχας, «Δάντης Αλιγκέρι», σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και  τη Φωτογραφική Λέσχη  πρωτεύουσας της χώρας «Μ-53».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 και ο νικητής του διαγωνισμού θα έχει τη δυνατότητα  να απολαύσει μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, το καλοκαίρι του 2016.

Εν τω μεταξύ η κ. Γιαννίτση  τόνισε ότι: «το 2016 έχει ανακηρυχθεί επισήμως ως κομβικό έτος για την Ελλάδα και τη Ρωσία και γι’ αυτό προκηρύχθηκε ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, προκειμένου  να προσελκύσουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη χώρα μας και γενικά στον ελληνικό κόσμο».

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι  φωτογραφίες του διαγωνισμού, θα αποτελέσουν το υλικό για την έκδοση λευκώματος, με τίτλο: «Ελλάδα: Στιγμές προσωπικής ευτυχίας», όπου μπορούν να συμμετάσχουν  Έλληνες και ξένοι φωτογράφοι, με τον αποκλειστικό όρο οι φωτογραφίες να έχουν τραβηχτεί και να απεικονίζουν χώρους από την Ελλάδα.

Τέλος η διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού επισήμανε ότι: «στόχος μας είναι να γνωρίσουν οι Ρώσοι με μεγαλύτερη εγγύτητα την Ελλάδα, τους κατοίκους της, την ιστορία της, τον πολιτισμό και τη λογοτεχνία της».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.