Quantcast
Διψήφιο ποσοστό πτώσης καταγράφουν οι κρατήσεις σε Ηράκλειο και Ρόδο - enikonomia.gr
share

Διψήφιο ποσοστό πτώσης καταγράφουν οι κρατήσεις σε Ηράκλειο και Ρόδο

δημοσιεύτηκε:

Έντονος προβληματισμός επικρατεί για την πορεία των τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα κατά τον μήνα Μάιο 2015 (μαζί με τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο), σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκο Χαλκιαδάκη.

Μάλιστα ο κ. Χαλκιαδάκης αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: «Οι κρατήσεις για τον μήνα Μάιο στην Κρήτη, το νησί με τις περισσότερες αφίξεις πανελλαδικά, κινούνται με πτώση 10%, γεγονός που προβληματίζει τους ξενοδόχους».

Και συνεχίζει λέγοντας ότι: «Οι μεγαλύτερες απώλειες για το νησί  προέρχονται από την αγορά της Ρωσίας, με τις προβλεπόμενες αφίξεις να κινούνται με πτώση έως και 60%, σε σχέση με πέρυσι».

«Ο προβληματισμός των επαγγελματιών του κλάδου στο νησί εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι απώλειες από τη ρωσική αγορά δεν  ισοφαρίστηκαν  μέχρι στιγμής από κρατήσεις τουριστών από την παραδοσιακή δεξαμενή αγορών (Γερμανία, Σκανδιναβία κλπ) για το νησί», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Πάντως η πορεία της τουριστικής κίνησης στην  Κρήτη το 2015 εκτιμάται ότι θα έχει αρνητικό πρόσημο σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου.

Την δική του άποψη επί του θέματος  εκφράζει  και το μέλος του ΞΕΕ της Ρόδου, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο οποίος επισημάνει  στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: «Ο Μάιος στο νησί των Ιπποτών θα κλείσει με πτώση 40%, σε σχέση με πέρυσι».  

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.