Quantcast
Eιδικά πακέτα διαμονής για το φετινό Καρναβάλι στο Ρέθυμνο - enikonomia.gr
share

Eιδικά πακέτα διαμονής για το φετινό Καρναβάλι στο Ρέθυμνο

δημοσιεύτηκε:

Ρεκόρ συμμετοχών καταγράφηκε στην έναρξη του Καρναβαλιού στο Ρέθυμνο της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2015 μπροστά στο ιστορικό Ενετικό λιμάνι του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, στην φαντασμαγορική αυτή τελετή παρέλαυναν περισσότερα από 15.000 άτομα και συμμετείχαν 47 καρναβαλικές ομάδες και 34 άρματα.

Επιπλέον στην διοργάνωση αυτή πρωταγωνίστησαν παιδιά (Δημοτικών Σχολείων του Ρεθύμνου) και νέοι οι οποίοι συντέλεσαν στην αναβίωση του παλιού Παιδικού Καρναβαλιού στην Παλιά Πόλη. Η συνδιοργάνωση ανήκει στην ομάδα που έχει αναλάβει το φετινό Κυνήγι Θησαυρού(7-8/2), τους Μαλαγάνες  στο Δήμο Ρεθύμνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καρναβάλι είναι ένας θεσμός Πολιτισμού και Δημιουργίας που εμπλουτίζεται κάθε χρόνο ενώ παράλληλα προβάλλει την ιδιαίτερη ταυτότητα των ανθρώπων, αναδεικνύει την μακραίωνη ιστορία του τόπου και την πλούσια παράδοσή του.  

Μάλιστα το Καρναβάλι πραγματοποιείται με την Αιγίδα του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κρήτης.

Μεταξύ άλλων, στις 20 Φεβρουαρίου  2015 θα διοργανωθεί για πρώτη φορά, το «Cretan Party: A Night in Black» με θέμα την Κρήτη, στην Παλιά Πόλη, στην  πλατεία Μικρασιατών. Οι  θαμώνες σε αυτή την εκδήλωση καλούνται να φορέσουν μαύρα ρούχα, χαρακτηριστικό χρώμα της Κρητικής ενδυμασίας. Στην πλατεία θα στηθεί ένα μεγάλο μπαρ όπου θα σερβίρονται τσικουδιά, κρητικά κρασιά και κρητικά Cocktails.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η «Παιδική Νυχτερινή Παρέλαση», όπου  η ομάδα της διοργάνωσης θα φοράει στολές από προηγούμενα καρναβάλια. 

Επιπλέον, στις 19 Φεβρουαρίου 2015 θα υπάρξει η εκδήλωση «η ποδηλατοβόλτα της  χρονιάς» όπου θα μπορούν να προσέλθουν οι οπαδοί του ποδηλάτου μασκαρεμένοι απολαμβάνοντας την πιο τρελή, χρωματιστή και διασκεδαστική βόλτα στους δρόμους της Παλιάς Πόλης.

Εν συνεχεία, ο εορτασμός της Αποκριάς θα κορυφωθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2015  με την Μεγάλη Παρέλαση των Αρμάτων, το Κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου και μια μεγάλη συναυλία στην παραλία αλλά και τις παραδοσιακές εκδηλώσεις με κούλουμα στην πόλη και τα χωριά του Νομού την Καθαρά Δευτέρα.

Τέλος οι τουριστικοί πράκτορες δημιούργησαν οικονομικά τουριστικά πακέτα σε συνεργασία με τους ξενοδόχους του Ρεθύμνου, ώστε  να υπάρξει η δυνατότητα στους επισκέπτες  να παρακολουθήσουν από κοντά τη μεγάλη γιορτή του Καρναβαλιού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.