Quantcast
Εκκίνηση για το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού στις 20 Δεκεμβρίου - enikonomia.gr
share

Εκκίνηση για το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού στις 20 Δεκεμβρίου

δημοσιεύτηκε:

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού εγκαινιάζει την λειτουργία του για την χειμερινή περίοδο 2104-2015 το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, με νέο πρόσωπο, νέους υπερσύγχρονους σταθμούς και αναβατήρες, νέα έργα αναβάθμισης συνολικής επένδυσης 17 εκατ. ευρώ διατηρώντας τις σταθερές τις τιμές για 7η συνεχόμενη χρονιά.

 

Νέοι αναβατήρες
Ο νέος αναβατήρας που συνδέει για πρώτη φορά τα Κελάρια με τον Βάκχο, ένας από τους  4 πλέον σύγχρονους αναβατήρες τύπου “combi” παγκοσμίως, έχει τη δυνατότητα να σας απογειώσει από τα 1.750μ στα 2.250μ υψόμετρο σε λιγότερο από δέκα λεπτά, με απόλυτη άνεση και ασφάλεια!
Τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού αναβατήρων και εγκαταστάσεων που ολοκληρώθηκαν φέτος αποτελούν την Α΄φάση του συνολικού έργου που υλοποιεί η ΕΤΑΔ Α.Ε. μέσω ΕΣΠΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα ΕΥΔ ΕΠΑΕ και τους Παραπαρνάσιους Δήμους (Αμφίκλειας, Αράχωβας, Δελφών).

 

Και αιολικό πάρκο
Ήδη προχωρεί η Β΄φάση, που περιλαμβάνει αντίστοιχα έργα εκσυγχρονισμού στη Φτερόλακα και θα ολοκληρωθεί το 2015, ενώ έχει αδειοδοτηθεί και η εγκατάσταση αιολικού πάρκου για την εξασφάλιση της ενεργειακής αυτονομίας του χιονοδρομικού, στο πλαίσιο της ευρύτερης περιβαλλοντικής διαχείρισης που προωθείται. Έπεται και Γ΄φάση.

 

Αναβάθμιση υπηρεσιών
Η συνολική επένδυση γίνεται με κύριους στόχους την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, τη βιώσιμη διαχείριση της λειτουργίας του ΧΚΠ, την ανάδειξη του ορεινού όγκου Παρνασσού, την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, την ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.