Quantcast
Εκτοξεύθηκε η αγορά της κρουαζιέρας στην Ευρώπη το 2014 - enikonomia.gr
share

Εκτοξεύθηκε η αγορά της κρουαζιέρας στην Ευρώπη το 2014

δημοσιεύτηκε:

Ρεκόρ σημείωσε η αγορά της κρουαζιέρας στην Ευρώπη 2014,σύμφωνα με τα πρόσφατα  στοιχεία της έρευνας της «Διεθνούς  Ένωσης Κρουαζιέρας» της  Ευρώπης.

Αναλυτικότερα, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την CLIA Ευρώπης για το 2014 είναι τα παρακάτω:

Ρεκόρ σημείωσε ο αριθμός των Ευρωπαίων επιβατών (6.387.000) που επέλεξε την κρουαζιέρα. Σύμφωνα με αυτό το στοιχείο, καταγράφεται ανάπτυξη 0,5% στην αγορά κρουαζιέρας της Ευρώπης το 2014 σε σχέση με το 2013. Ο αριθμός των Ευρωπαίων που επιλέγει την κρουαζιέρα για τις διακοπές του, έχει αυξηθεί  44% από  την αρχή της οικονομικής κρίσης (2008). Ο κλάδος της κρουαζιέρας παρουσιάζει κάθε χρόνο σταδιακή ανάπτυξη.

Το 2014, η Γερμανία κατέλαβε την πρώτη θέση στην αγορά της κρουαζιέρας στην Ευρώπη, καθώς σημείωσε αύξηση  5%, (δηλαδή 1,77 εκατομμύρια επιβάτες), κυρίως λόγω της σωστής στρατηγικής από τις εγχώριες εταιρείες κρουαζιέρας AIDA και TUI. Η  Ιταλία  είχε την τρίτη  θέση  στην αγορά της  βιομηχανία της κρουαζιέρας, ενώ  στην  τέταρτη θέση   ήρθε η Γαλλία, η οποία πέτυχε εντυπωσιακή ανάπτυξη (13,7%).

Η Ισπανία συνεχίζει πτωτικά (-4,5%), γιατί μειώθηκε ο αριθμός  των επιβατών στη Μεσόγειο, ωστόσο αύξηση 5,6% παρουσιάζει φέτος η Σκανδιναβική αγορά.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι το 2014, η Ελλάδα παρουσίασε ανάκαμψη στον τομέα της κρουαζιέρας, καθώς αυξήθηκε 10% ο  εγχώριος αριθμός επιβατών.

Τέλος ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής CLIA της Ευρώπης, Κυριάκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι: «αναφορικά με την κρουαζιέρα με αφετηρία τα ελληνικά λιμάνια (Home Porting) συνεχίζεται η ανοδική τάση, όπου εκτιμούμε μία αύξηση της τάξης του 20%».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.