Quantcast
«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Ρεκόρ αφίξεων τον Δεκέμβριο - enikonomia.gr
share

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Ρεκόρ αφίξεων τον Δεκέμβριο

δημοσιεύτηκε:

Πάνω από ένα εκατομμύριο αφίξεις σημειώθηκαν το Δεκέμβριο στο Ελευθέριος Βενιζέλος καταγράφοντας αύξηση ρεκόρ 27,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, άκρως εντυπωσιακή ήταν και η αύξηση 40% που σημείωσαν οι επιβάτες εσωτερικού ενώ οι επιβάτες εξωτερικού συνέχισαν να αυξάνονται με τους ρυθμούς των υπολοίπων μηνών του έτους, κατά 20,6%.

Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα κατέγραψαν επίσης εντυπωσιακή άνοδο κατά 36%, εξέλιξη που αντικατοπτρίζει την ελκυστικότητα της Αθήνας ως προορισμού και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Συνολικά για το έτος 2014 η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας αυξήθηκε κατά 21,2% και έφτασε τα 15,2 εκατουμμύρια, ξεπερνώντας την αντίστοιχη επίδοση του 2013 κατά 2,7 εκατ. επιβάτες.

Τόσο οι επιβάτες εξωτερικού όσο και οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν παρόμοια επίπεδα αύξησης (20,5% και 22,5% αντίστοιχα).

Αξιοσημείωτη και η κατά 31% αύξηση από την αρχή του έτους των ξένων επισκεπτών που ήλθαν με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα.

Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν συνολική αύξηση 14% το 2014, όμως στο δεύτερο εξάμηνο, που είναι και το τουριστικό η αύξηση έφτασε στο 25%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.