Quantcast
Ενδυνάμωση του αμερικανικού τουρισμού στην Κρήτη - enikonomia.gr
share

Ενδυνάμωση του αμερικανικού τουρισμού στην Κρήτη

δημοσιεύτηκε:

Για την ενδυνάμωση του αμερικανικού τουρισμού τόσο στην Κρήτη όσο και σε άλλους ελληνικούς προορισμούς, αλλά για την αύξηση των εξαγωγών των κρητικών προϊόντων, ήταν τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς.

Στη συνάντηση αυτή το παρών έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ενώ τον ενθουσιασμό του εξέφρασε ο Αμερικανός διπλωμάτης για τη φιλοξενία, την ιστορία αλλά και για τον πολιτισμό του νησιού, αφού πρώτα επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου.

Ο κ. Πιρς αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας (ΙΤΕ) επισήμανε την επιτυχή διασύνδεση της επιστήμης, της τεχνολογίας με την πραγματική οικονομία προς όφελος τόσο  της Κρήτης όσο και της Ελλάδας γενικότερα. Πάντως οι ΗΠΑ είναι σταθερά σύμμαχος της Ελλάδας και βοηθά προς την κατεύθυνση σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας. Πολλοί Αμερικανοί ταξιδιώτες επιλέγουν την Ελλάδα για να απολαύσουν τις διακοπές τους, καθώς αύξηση 35% έχει καταγράψει ο εισερχόμενος τουρισμός από τις ΗΠΑ στη χώρα.

Την άποψή του επί του θέματος εξέφρασε και ο κ. Αρναουτάκης λέγοντας: «Είναι αναγκαία η ενδυνάμωση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας τόσο στον τουρισμό όσο και στο εμπόριο (με την αύξηση των εξαγωγών κρητικών προϊόντων, κάτι στο οποίο μπορούν να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό και οι πολυάριθμοι Κρήτες ομογενείς στις ΗΠΑ)».

Ακόμη ο Αμερικανός πρεσβευτής συναντήθηκε με τον α’ αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μηνά Μελισσείδη στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης όπου συζητήθηκαν εκτενώς οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ κρητικών και αμερικανικών επιχειρήσεων αλλά και η διενέργεια κατ’ ιδίαν συναντήσεων επιχειρηματιών των δύο πλευρών.

Οι κ. Πιρς και Μελισσείδης αποφάσισαν να υπάρξει συνεργασία του Εμπορικού Τμήματος της αμερικανικής πρεσβείας και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την αποτελεσματικότερη οργάνωση των κατ’ ιδίαν συναντήσεων αλλά και διενέργεια επιχειρηματικών αποστολών στην Αμερική και την Κρήτη αντίστοιχα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.