Quantcast
Ενιαία πρακτική στην παραλιακή ζώνη της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης - enikonomia.gr
share

Ενιαία πρακτική στην παραλιακή ζώνη της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

δημοσιεύτηκε:

Ενιαία και συντονισμένη πρακτική σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφασίστηκε να τεθεί σε ισχύ κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας των εκπροσώπων των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, Γιώργου Παυλίδη. Ακόμη είχαν προηγηθεί προπαρασκευαστικές συναντήσεις σε κάθε περιφερειακή ενότητα ξεχωριστά.

Στη συνάντηση ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα όπως: Η υγιής αντιμετώπιση των έντονων πιέσεων από ξένους επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδίως τα σαββατοκύριακα και τα τριήμερα, στις παραλιακές ζώνες, μετά και το άνοιγμα της συνοριακής διάβασης Νυμφαίας-Μακάζα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στη συνάντηση, ο προβληματισμός  εκφράστηκε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με τον τουρισμό στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ήταν,  ότι αφενός μεν ισχύουν εκτεταμένες απαγορεύσεις στην παραλιακή ζώνη από την κείμενη νομοθεσία, αφετέρου δεν υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές για την εξυπηρέτηση ενός τόσο αυξημένου τουριστικού ρεύματος.

Σε αυτό το πλαίσιο διατυπώθηκαν σκέψεις και εκτιμήσεις για την αξιοποίηση του συνεχώς αυξανόμενου τουριστικού προϊόντος προς όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας και της ανάπτυξης της περιοχής, καθώς και η εξεύρεση αποτελεσματικών και νόμιμων λύσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

 Τέλος ομόφωνα αποφασίστηκε να απαιτηθούν από τους αρμόδιους υπουργούς ενόψει της έκδοσης νέας ΚΥΑ, «ρυθμίσεις ρεαλιστικές και προσαρμοσμένες στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.