Quantcast
Ενισχύεται η προσπάθεια διείσδυσης της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός σε ΗΠΑ και Ισραήλ - enikonomia.gr
share

Ενισχύεται η προσπάθεια διείσδυσης της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός σε ΗΠΑ και Ισραήλ

δημοσιεύτηκε:

Η προσπάθεια να ενισχυθεί περαιτέρω η διείσδυσης της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός στις αγορές των ΗΠΑ και του Ισραήλ ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης  μεταξύ του υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά και των εκπροσώπων  ελληνο-αμερικανικών και αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων.        

Μάλιστα οι εκπρόσωποι των ελληνο-αμερικανικών οργανώσεων American Hellenic Institute (AHI) και American Hellenic Progressive Association (AHEPA) και των αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων B’nai B’rith και Conference of Presidents of Major American Jewish Organisations δήλωσαν: «Την πρόθεσή τους να στηρίξουν την επενδυτική προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, ενημερώνοντας το κοινό στις χώρες τους και διατηρώντας μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για την παροχή βοήθειας όπου και όποτε αυτό παραστεί αναγκαίο, όπως αναφέρεται σε σχετική  ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας».

Ειδικότερα, ο κ. Σταθάκης ανέφερε: «Τον οδικό χάρτη που ακολουθεί η κυβέρνηση για την επιστροφή στην ανάπτυξη, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση του μορφωμένου ανθρώπινου δυναμικού, στη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας. Αλλά και τις αλλαγές που προωθούνται για την διευκόλυνση των εγχώριων και ξένων επενδύσεων (όπως η παροχή σταθερού φορολογικού πλαισίου για επτά χρόνια, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων κλπ)» .

Από την άλλη πλευρά, η κυρία Κουντουρά  επισήμανε: «Την  ανοδική πορεία που κατέγραψε φέτος το καλοκαίρι ο τουριστικός κλάδος της χώρας παρά τους περιορισμούς που υπήρχαν. Και ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενισχυθεί η διείσδυση της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός στις αγορές των ΗΠΑ και του Ισραήλ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.