Quantcast
Επανεκκίνηση του τουρισμού - enikonomia.gr
share

Επανεκκίνηση του τουρισμού

δημοσιεύτηκε:

Επανεκκίνηση των κρατήσεων παρατηρούν τις τελευταίες ημέρες οι ξενοδόχοι σε όλη τη χώρα, ευελπιστώντας να περιορίσουν τις ζημιές που έχουν ταρακουνήσει συθέμελα τον ελληνικό τουρισμό τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και έχουν θέσει ζήτημα βιωσιμότητας για πολλές επιχειρήσεις.

Η ροή των κρατήσεων σταδιακά αποκαθίσταται μετά τη συμφωνία, στην οποία κατέληξαν η Ελλάδα και οι πιστωτές της, με όλες τις χώρες εισερχόμενου τουρισμού να προχωρούν εκ νέου σε κρατήσεις για την περίοδο υψηλής ζήτησης, με τη βρετανική αγορά να δίνει τον τόνο. Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί η γερμανική αγορά, αφού η στασιμότητα παραμένει με την μείωση στη ροή των κρατήσεων να έχει σταθεροποιηθεί στο -30%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. «Υπάρχει βελτίωση στο ρυθμό κρατήσεων από όλες τις αγορές, με εξαίρεση τη γερμανική η οποία φαίνεται πως θα μας ταλαιπωρήσει για λίγο χρονικό διάστημα ακόμη, γι’ αυτό και προχωρούμε στη δημιουργία μιας στοχευμένης καμπάνιας προκειμένου να αναθερμάνουμε το ενδιαφέρον των Γερμανών», σημειώνει στο enikonomia.gr o πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης και συμπληρώνει: «Το θετικό στοιχείο είναι πως σταμάτησαν οι ακυρώσεις και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει τον ELA κατά 900 εκατ. ευρώ πιστεύουμε ότι θα δώσει περαιτέρω ώθηση στη ροή των κρατήσεων. Ευελπιστούμε σε ένα jump start».

 

Ανέφικτος ο στόχος

των 25 εκατ. αφίξεων

 

Την ίδια στιγμή, οι επιχειρηματίες που διατηρούν ξενοδοχειακές μονάδες προχωρούν σε μεγάλες εκπτώσεις προκειμένου να προσελκύσουν τους διστακτικούς επισκέπτες και να γεμίσουν τα καταλύματά τους.

Ωστόσο, οι απώλειες που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στον τουρισμό έχουν καταστήσει ανέφικτο το στόχο των 25 εκατ. αφίξεων για φέτος, με τον Αν. Ανδρεάδη να επισημαίνει: «Είναι πλέον πολύ δύσκολο να φτάσουμε το στόχο των 25 εκατ. τουριστικών αφίξεων. Αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα 24 εκατ. επισκέπτες που ταξίδεψαν στη χώρα μας πέρυσι θα το θεωρήσουμε τεράστια επιτυχία».

Βέβαιη θεωρείται από τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ και η απώλεια του εσωτερικού τουρισμού, με τον ρυθμό των κρατήσεων από τους Ελληνες να έχει κατρακυλήσει στο -50% συγκριτικά με πέρυσι.

 

Εύα Οικονομάκη

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.