Quantcast
Επίκεντρο το τουριστικό ενδιαφέρον της Ελλάδας στις εκθέσεις Philoxenia-Hotelia-Polis - enikonomia.gr
share

Επίκεντρο το τουριστικό ενδιαφέρον της Ελλάδας στις εκθέσεις Philoxenia-Hotelia-Polis

δημοσιεύτηκε:

Πόλο έλξης του ενδιαφέροντος της τουριστικής βιομηχανίας εντός και εκτός συνόρων, αναμένεται να αποτελέσουν τρεις τουριστικές εκθέσεις Philoxenia,Hotelia-Polis που θα διεξαχθούν από 12 έως 15 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ΔΕΘ-Helexpo, σύμφωνα με  σχετική ανακοίνωση του αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη  Γιώργου.

Στην έκθεση Philoxenia αναμένεται να προσέλθουν 107 ξένοι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες από 32 χώρες, καθώς έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 3.000 συναντήσεις επιχειρηματιών του κλάδου.

Οι εκθέσεις Philoxenia και Ηotelia υλοποιούνται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του ΕΟΤ, καθώς και όλων των μεγάλων τουριστικών φορέων της χώρας (όπως ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, HATTA, ΠΟΞ και HAPCO). Η έκθεση Polis, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Ένωσης των Περιφερειών.

Εν τω μεταξύ, οι εκθέτες της Philoxenia  φέτος ανέρχονται σε 351 έναντι 232 της περσινής διοργάνωσης (από Σερβία, Τουρκία, Βουλγαρία, Τυνησία, Αίγυπτο, Αλβανία, Φιλιππίνες, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, ΠΓΔΜ, Ινδονησία, Κύπρο,Τσεχία και Σλοβακία).

Η έκθεση Hotelia συγκέντρωσε φέτος 157 εκθέτες έναντι 141εκθετών που είχαν καταγραφεί πέρυσι, ενώ ο αριθμός των εκθετών στη φετινή έκθεση Polis θα είναι 64 εκθέτες, σε σχέση με την αντίστοιχη έκθεση του 2013 όπου καταγράφηκαν 36 εκθέτες.

Τέλος, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής ανέφερε ότι: «Η φετινή τριπλή διοργάνωση δημιουργεί προσδοκίες ώστε την επόμενη χρονιά να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στην ιστορία του θεσμού».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.