Quantcast
Έτσι θα βρεις πότε είναι οι καλύτερες μέρες για να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια - Τι είναι η υπηρεσία Google Flights - enikonomia.gr
share

Έτσι θα βρεις πότε είναι οι καλύτερες μέρες για να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια – Τι είναι η υπηρεσία Google Flights

δημοσιεύτηκε:

Η Google ενημέρωσε πρόσφατα την υπηρεσία Google Flights, η οποία πλέον διαθέτει περισσότερες πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας κράτηση ενός ταξιδιού κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων χρονικών περιόδων.

Ουσιαστικά, σας βοηθά να βρείτε τις φθηνότερες μέρες και εποχές του χρόνου για να αγοράσετε αεροπορικά εισιτήρια.  Σύμφωνα με την Google, η κράτηση στα μέσα της εβδομάδας -και ειδικά τις Τρίτες γύρω στα μεσάνυχτα- αναφέρεται συχνά ως η καλύτερη στιγμή για κρατήσεις.

Ωστόσο, τα τελευταία πέντε χρόνια, τα αεροπορικά εισιτήρια των ΗΠΑ που αγοράζονται την Τρίτη, την Τετάρτη ή την Πέμπτη ήταν μόνο κατά 1,9% φθηνότερα κατά μέσο όρο από τα αεροπορικά εισιτήρια που αγοράζονται το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα πάντα με την Google Flights.

«Εάν το ταξίδι σας απέχει μόλις μερικές εβδομάδες, μην περιμένετε την Τρίτη- κλείστε την πτήση σας τώρα για την περίπτωση που η τιμή ανέβει», αναφέρει το στέλεχος της Google James Byers, σύμφωνα με το cnbc

Έτσι, αν και η ημέρα της εβδομάδας που κάνουν κράτηση οι ταξιδιώτες μπορεί να μην έχει μεγάλη σημασία, η ημέρα που πετούν έχει, σύμφωνα με την έρευνα της Google Flights, η οποία εξέτασε δεδομένα πτήσεων πέντε ετών από την 1η Αυγούστου 2017 έως την 1η Αυγούστου 2022.

«Κατά μέσο όρο, οι πτήσεις που αναχωρούν Δευτέρα, Τρίτη ή Τετάρτη ήταν 12% φθηνότερες από αυτές το Σαββατοκύριακο», έγραψε ο Byers.

Επίσης, η έγκαιρη κράτηση φαίνεται πως λειτουργεί εάν κάποιος έχει στόχο το φθηνότερο εισιτήριο.

Η Google υποστηρίζει ότι εάν κάνετε κράτηση για πτήση εσωτερικού, οι τιμές είναι γενικά στο χαμηλότερο επίπεδο μεταξύ 21 και 60 ημερών πριν από το ταξίδι.

Πότε να κάνετε κράτηση

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Flights

-Ξεκινήστε την αναζήτηση πτήσεων στο Google Flights

-Εισαγάγετε τον προορισμό που θέλετε να επισκεφθείτε και τις ημερομηνίες αναχώρησής σας

Αφού επιλέξετε τη διαδρομή, η υπηρεσία θα εμφανίσει τις πληροφορίες κράτησης μαζί με τα αποτελέσματα αναζήτησης

Η Google θα σας πει εάν οι τιμές είναι τυπικές ή όχι. Πατήστε το κάτω βέλος για να μάθετε περισσότερα, όπως πότε είναι η καλύτερη ώρα για κράτηση.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.