Quantcast
«Explore the Unexplored Greece»: Καινοτόμος τουριστική πλατφόρμα - enikonomia.gr
share

«Explore the Unexplored Greece»: Καινοτόμος τουριστική πλατφόρμα

δημοσιεύτηκε:

Της Εύας Οικονομάκη

Μία καινοτόμο τουριστική εφαρμογή, το iGuide, που θα βοηθήσει τους επισκέπτες να ανακαλύψουν ανεξερεύνητες περιοχές της Ελλάδας αναπτύσσουν μέλη του gi-cluster του Corallia, του πρώτου ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος καινοτομίας, που στοχεύει στην παραγωγή νέων τεχνολογιών και ανταγωνιστικών προϊόντων.

Ηλεκτρονικός ξεναγός
Πρόκειται για μία πρωτότυπη υπηρεσία, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα ξενάγησης σε περιοχές όπου δεν υπάρχει οργανωμένη και δομημένη πρόσβαση σε σχετική πληροφορία, όπως αρχαιολογικοί χώροι που δεν διαθέτουν μουσείο ή υπηρεσίες ξενάγησης, περιοχές φυσικού κάλους και άλλα σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Εμπνευστές της υπηρεσίας, η οποία παρέχεται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, είναι τρία μέλη του gi-Cluster και συγκεκριμένα οι εταιρείες Mobics και Innoetics και ο ερευνητικός και εκπαιδευτικός φορέας Athens Information Technology (ΑΙΤ).

Νέα εμπειρία για τον χρήστη
Η πλατφόρμα βασίζεται σε καινοτόμες τεχνολογίες που επαυξάνουν την εμπειρία του τελικού χρήστη όπως συνθετική ομιλία για αυτόματη αφήγηση, προσωποποιημένη ξενάγηση, offline maps, crowd-sourcing διαδρομών ξενάγησης, και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις χώρων και κειμηλίων.

«Πρόκειται για ένα σύστημα που έχει ως στόχο την παροχή κοινωνικά εμπλουτισμένων ηλεκτρονικών τουριστικών υπηρεσιών που θα μπορεί ο επισκέπτης να χρησιμοποιήσει μέσα από το κινητό του τηλέφωνο.

Το προτεινόμενο σύστημα θα μπορεί να εξυπηρετήσει ένα πολύ μεγαλύτερο, σε σχέση με τις υπάρχουσες λύσεις, εύρος χώρων και αξιοθέατων.

Κύριοι τομείς εφαρμογής του iGuide είναι αφύλακτες αρχαιολογικές τοποθεσίες, περιοχές φυσικού κάλλους και χώροι πολιτιστικής αξίας, όπου δεν παρέχονται βασικές πληροφορίες ή αυτές που παρέχονται δεν είναι άμεσα προσβάσιμες από τους επισκέπτες», ανέφερε ο καθηγητής Χριστόδουλος Χαμζάς, επιστημονικός υπεύθυνος και συντονιστής του έργου «iGuide: Κοινωνικά Εμπλουτισμένος Τουριστικός Οδηγός Κινητού για Ανεκμετάλλευτα Πολιτιστικά και Φυσικά Μνημεία».

Διαθέσιμο από την άνοιξη του 2015
Το iGuide βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης και θα διατεθεί στην αγορά την άνοιξη 2015 παρέχοντας κάλυψη στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και βουλγάρικα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.