Quantcast
FEDΗΑΤΤΑ: Οι συνέπειες της απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ στον τουριστικό κλάδο - enikonomia.gr
share

FEDΗΑΤΤΑ: Οι συνέπειες της απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ στον τουριστικό κλάδο

δημοσιεύτηκε:

Την ανησυχία της για τις συνέπειες που θα έχει η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στον τουριστικό κλάδο, εκφράζει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων FEDΗΑΤΤΑ.

Στην απεργία αυτή συμμετέχουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και οι Αρχαιοφύλακες. Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «Το δικαίωμα στη διεκδίκηση αιτημάτων των εργαζομένων είναι σεβαστό, ο τουρισμός όμως δεν είναι και δεν μπορεί να αποτελεί στοιχείο αντιπαράθεσης μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων.

Τα προβλήματα των εργαζομένων στον ευρύτερο τουριστικό τομέα, δεν λύνονται με ενέργειες που έμπρακτα επηρεάζουν αρνητικά τον τουρισμό της χώρας μας και αντί να λύσουν προβλήματα, δημιουργούν περισσότερα και πιο επώδυνα. Βασική προϋπόθεση πρέπει να παραμένει η προστασία του έργου των κλάδων που μάχονται σε ένα ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένο περιβάλλον για να διατηρήσουν και να αναπτύξουν περισσότερο τομείς της οικονομίας που στηρίζουν τη χώρα, όπως ο τουρισμός», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Πρόταση και πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας ήταν και είναι ότι τα κλαδικά θέματα πρέπει να λύνονται με διάλογο, γι’ αυτό και καλούμε όλες τις πλευρές να ακολουθούν αυτή την τακτική για να επιλύουν τα οποιαδήποτε προβλήματα και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του προσεχούς εξαμήνου, που είναι και η βάση των τουριστικών πεπραγμένων, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζει ο τουρισμός παρόμοια φαινόμενα της τελευταίας στιγμής, μια και η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει ήδη πολύ έντονα», συμπληρώνει  η Ομοσπονδία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.