Quantcast
Φθηνές διακοπές: Έρχεται νέο voucher— Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

Φθηνές διακοπές: Έρχεται νέο voucher— Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

 Έρχεται νέο voucher για φθηνές διακοπές στο πλαίσιο του προγράμματος North Evia-Samos Pass. Σημειώνεται ότι  για τη Βόρεια Εύβοια τα vouchers είναι  150 ευρώ,  ενώ για τη Σάμο  300 ευρώ.

Πρόκειται για την τέταρτη φάση και τελευταία φάση του προγράμματος, για την οποία η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα ορίζεται από τις  26 Σεπτεμβρίου 2022 έως και  τις 10 Οκτωβρίου 2022 και οι άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι και την 31η Οκτωβρίου.

Η πλατφόρμα 

H λειτουργία της πλατφόρμας https://vouchers.gov.gr/eviasamospass είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης χρειάζεται μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μιας διεύθυνσης e–mail. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Αναλυτικά:

  • Taxisnet.
  • OTP – One Time Password) αντίστοιχα.

Η διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ.

Η αξιολόγηση της αίτησης και η έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας θα διαρκεί μέχρι και τρεις εργάσιμες ημέρες. Μετά την έγκριση και έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας.

Τι ισχύει για τους μόνιμους κατοίκους

Οι  μόνιμοι κάτοικοι των δύο συγκεκριμένων περιοχών (Βόρειας Εύβοιας και Σάμου) δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα στον τόπο της κατοικίας τους. Έτσι, οι μόνιμοι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το North Evia – Samos Pass δηλώνοντας ως προορισμό μόνο τη Σάμο και το αντίστροφο.

Επιπλέον, για την αποθήκευση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας απαιτείται κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει τεχνολογία NFC – ανέπαφων συναλλαγών. Και τέλος, σε περίπτωση εγκεκριμένης αίτησης δεν επιτρέπεται η ανάκληση ή η υποβολή δεύτερης αίτησης.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.