Quantcast
Fvw: Η Ελλάδα επιστρέφει στους «βασιλείς» της Ευρώπης - enikonomia.gr
share

Fvw: Η Ελλάδα επιστρέφει στους «βασιλείς» της Ευρώπης

δημοσιεύτηκε:

Τη επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια» του Ευρωπαϊκού τουρισμού γιορτάζει η Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα του Fvw που αποτελεί το μεγαλύτερο μέσο ενημέρωσης της Γερμανίας για τον τουριστικό κλάδο.

Ειδικότερα η Ελλάδα σημείωσε αύξηση 23% το 2014 ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα προβλέπεται παραιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα και φέτος παρά το γεγονός πως υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης επιβεβαιώνει στις εκτιμήσεις του γερμανικού Μέσου Ενημέρωσης κάνοντας λόγο για 25 εκατ. διεθνείς αφίξεις το 2015.

Ειδικότερα επισήμανε στο Fvw πως: «Το 2014 ήταν μια χρυσή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό καθώς ο αριθμός των αφίξεων ανήλθε  στους 22 εκατομμύρια επισκέπτες και  άλλα 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες προσήλθαν σε κρουαζιερόπλοια της χώρας.

Για το 2015 , οι προοπτικές είναι θετικές και ο στόχος της Ελλάδας  είναι  να φτάσει  στις  25 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις».

Επιπλέον οι  Γερμανοί  τουρίστες βλέπουν θετικά την  Ελλάδα παρόλο  που  επικρατούν πολιτικές εντάσεις   μεταξύ Ελλάδας  και  Γερμανίας, σύμφωνα με την έκθεση του Βερολίνου, ITB.

Μάλιστα  υποστηρίζεται ότι δεν Ελλάδα δεν  πρόκειται να βγει από τον την  Ευρωζώνη.

Η υπουργός Τουρισμού,  Έλενα Κουντουρά είπε στην fvw ότι: «Δεν θα υπάρξουν μέτρα που λαμβάνονται εναντίον των πακέτων διακοπών all inclusive.».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.