Quantcast
Γαμήλιος τουρισμός: 80 δισ. δολ. ο παγκόσμιος τζίρος, η Ελλάδα στους δημοφιλείς προορισμούς - enikonomia.gr
share

Γαμήλιος τουρισμός: 80 δισ. δολ. ο παγκόσμιος τζίρος, η Ελλάδα στους δημοφιλείς προορισμούς

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο ή τουλάχιστον ανερχόμενο γαμήλιο προορισμό, για ζευγάρια από 4 ηπείρους, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων QnA με έδρα το Ντουμπάι.

Κοινή τάση στις περιοχές που εξετάσθηκαν ήταν η παρουσία ευρωπαϊκών χωρών και πόλεων ως κορυφαίων προορισμών ή ανερχόμενων, εκ των οποίων η παρουσία της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Γαλλίας ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη στις απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας, σύμφωνα με το Tornosnews, συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους προορισμούς για γαμήλιο ταξίδι ζευγαριών από τη Β. Αμερική και την Ευρώπη, ενώ εμφανίζεται ως ανερχόμενος στα ζευγάρια από Μ. Ανατολή και Αυστραλία-Ν. Ζηλανδία.

Η παγκόσμια βιομηχανία γαμήλιων προορισμών αποτιμάται σε 80 δισ. δολάρια ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας το 27% της παγκόσμιας βιομηχανίας γάμου (298 δισ. δολάρια ΗΠΑ).

H μεγαλύτερη στη βιομηχανία γαμήλιου προορισμού είναι η Β. Αμερική, με συμβολή 30% ή 24 δισ. δολάρια. Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά είναι η Ασία, με συμβολή 22% ή 17,6 δισ. δολάρια και ακολουθούν η Ευρώπη με μερίδιο 20% ή 16 δισ. δολάρια, η Ν. Αμερική με μερίδιο 12% ή 9,6 δισ. δολάρια, η Αυστραλία με 6% ή 4,8 δισ. δολάρια και η Μ. Ανατολή και Αφρική με 5% ή 4 δισ. δολάρια αντίστοιχα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.