Quantcast
Guardian: Προτάσεις για διακοπές στα Δωδεκάνησα σε προσιτές τιμές - enikonomia.gr
share

Guardian: Προτάσεις για διακοπές στα Δωδεκάνησα σε προσιτές τιμές

δημοσιεύτηκε:

Προτάσεις για διακοπές στα Δωδεκάνησα σε προσιτές τιμές προτείνει η βρετανική εφημερίδα «Guardian» στους αναγνώστες της.Ειδικότερα, η εφημερίδα προβάλλει τις καλύτερες πλευρές των λιγότερων γνωστών ελληνικών τουριστικών προορισμών των Δωδεκανήσων.

Η πλήρης  λίστα των νησιών των Δωδεκανήσων που έχει τους λιγότερους κατοίκους, είναι λιγότερο γνωστά στο εξωτερικό και έχουν πιο προσιτές τιμές, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα είναι τα παρακάτω:

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η «Χώρα Ρόδου». Ο Guardian προτείνει στους αναγνώστες του, να διαμείνουν στο μεσαιωνικά περιστοιχισμένο μεγαλείο της παλιάς πόλης «Spirit of the Knights». Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο, το οποίο διαθέτει έξι διακοσμημένες σουίτες, που είναι ενσωματωμένες σε κτίριο, το οποίο χτίστηκε από τους Σταυροφόρους, σε ένα ήσυχο καλντερίμι.

Ακολουθεί η Λίνδος της  βόρειας Ρόδου. Το κατάλληλο ξενοδοχείο για να διαμείνει κανείς  είναι το «Melenos Lindos». Στην περιοχή αυτή, θα αντικρίσει κανείς  την ακρόπολη επάνω από τη Λίνδο, αλλά και το κάστρο των Σταυροφόρων, το οποίο  περιλαμβάνει αρχαιολογικά ευρήματα.

Την  τρίτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει  η «χώρα Κω».  Προτείνεται για διαμονή το ξενοδοχείο «Kosta Palace» και μπορεί να επισκεφτεί κανείς και το ορεινό χωριό της Κω «Ασφενδιού».

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Μανδράκι της Νισύρου. Η βρετανική εφημερίδα προτείνει στους αναγνώστες της να διαμείνουν στο ξενοδοχείο «Ta Liotridia». Η περιοχή ενδείκνυται για πεζοπορία γύρω από την καλντέρα του ηφαιστείου. Και μπορεί κανείς να επισκεφτεί τα κοντινά χωριά της περιοχής, Εμπορειός και Νικιά.

Την πέμπτη θέση της λίστας, κατέχει η Ψέριμος και το ιδανικό ξενοδοχείο για να διαμείνει κανείς θεωρείται το Kalliston Studios, ενώ κατάλληλη παραλία της περιοχής είναι η Γραφιώτισσα.

Την έκτη θέση καταλαμβάνει η Τήλος και το ιδανικό ξενοδοχείο για να απολαύσει κανείς τις διακοπές του, είναι το Eristos Beach. Ακόμη ο τουρίστας, μπορεί να επισκεφτεί  το Μεγάλο Χωριό για  φαγητό αλλά και να κάνει  πεζοπορία μέχρι την Ακρόπολη, επάνω από την πόλη, όπου βρίσκεται το κάστρο.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται η Σύμη, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τις διακοπές του στο The Old Markets. Η Χώρα της Σύμης, με το φυσικό λιμάνι, είναι ίσως η πιο όμορφη πόλη των Δωδεκανήσων.

Εξίσου σημαντική θέση στη λίστα καταλαμβάνει η Λέρος και μπορεί κανείς να  διαμείνει στο Archontiko Angelou. Στην περιοχή αυτή, γίνονται καταδύσεις στα ναυάγια, από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.  

Την επόμενη θέση κατέχει η Αστυπάλαια. Ο Guardian προτείνει στον τουρίστα να απολαύσει τις διακοπές του στο ξενοδοχείο «Pylaia».

Επιπλέον μπορεί να επισκεφτεί κανείς το κάστρο στη Χώρα, το οποίο χτίστηκε από τους Βενετούς. Είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα του είδους του και η πρόσβαση γίνεται από ένα μονοπάτι.

Και στην  τελευταία θέση της λίστας  βρίσκεται το Καστελόριζο, όπου μπορεί κανείς  να διαμείνει στο ξενοδοχείο «Karnayo» και ο τουρίστας να απολαύσει  την θαλάσσια περιήγηση στις σπηλιές στον Ναύλακα και στην περίφημη γαλάζια σπηλιά.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.