Quantcast
Η Αθήνα επιδιώκει να γίνει βασικός προορισμός του ιατρικού τουρισμού - enikonomia.gr
share

Η Αθήνα επιδιώκει να γίνει βασικός προορισμός του ιατρικού τουρισμού

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση 25%-35% προβλέπεται να καταγράψει ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς ιατρικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικότερα, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) μέσω του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών Αθηνών (ACVB), υλοποιεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας, την αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και την προβολή του τουριστικού προϊόντος της στη διεθνή τουριστική αγορά. 

Το ACVB λοιπόν θεωρείται εξειδικευμένη τοπική δομή διαχείριση προορισμού σε εθνικό επίπεδο, που στοχεύει στην ανάδειξη των δυνατοτήτων της Αθήνας ως προορισμού αναψυχής, συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων. 

Μεταξύ άλλων η Αθήνα διαθέτει αρκετά πλεονεκτήματα για τον ιατρικό τουρισμό όπως: ότι διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό υψηλής κατάρτισης στον ευρύτερο κλάδο της υγείας, το εργατικό κόστος της Αθήνας είναι χαμηλότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. 

Εξίσου σημαντικό είναι ότι η  Ελλάδα παρέχει υψηλή ποιότητα στις τουριστικές υποδομές της  παρόλο που  θεωρείται οικονομικός τουριστικός προορισμός. Και τέλος η ευνοϊκή και προοδευτική νομοθεσία (π.χ. νόμος 3305/2005)  ευνοεί την προσέλκυση επενδύσεων στον κλάδο του ιατρικού τουρισμού.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι ο Δήμος Αθηναίων εκτιμά ότι ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να συνδράμει στην ανάπτυξη της οικονομίας, στην εδραίωση και στην εξέλιξη του καινοτομικού συστήματος της Περιφέρειας Αττικής.

Ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο η Αθήνα να προβληθεί ως προορισμός ιατρικού τουρισμού με παροχή ολοκληρωμένου πακέτου προσφερόμενων υπηρεσιών.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.