Quantcast
Η Αθήνα τρίτος καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός - enikonomia.gr
share

Η Αθήνα τρίτος καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός

δημοσιεύτηκε:

Την τρίτη θέση κατέκτησε η Αθήνα στο πίνακα κατάταξης των 15 καλύτερων ευρωπαϊκών  προορισμών  για το 2015, σύμφωνα με την έρευνα του  τουριστικού  οργανισμού  Εuropean Best Destinations.

Η Αθήνα μάλιστα συγκέντρωσε  28.184 ψήφους όπως αναφέρει η European Best Destinations η οποία  εδρεύει στις Βρυξέλλες και αναπτύχθηκε με σκοπό να προωθηθεί ο πολιτισμός  και ο τουρισμός των χωρών της Ευρώπης. Η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι ο ιδανικός  ταξιδιωτικός  προορισμός  που συνδυάζει την μοντέρνα αστική αισθητική με ιστορία, πολιτισμό και φυσική ομορφιά.

 Αναλυτικότερα, οι 15 καλύτεροι ευρωπαϊκοί  προορισμοί  για το 2015 που αναδείχτηκαν ύστερα από ψηφοφορία του κοινού  είναι οι παρακάτω:  Μπορντό (42.396 ψήφοι),  Λισαβόνα (37.621 ψήφοι) , Αθήνα (28.184 ψήφοι) 4. Βαλέτα (21.658 ψήφοι) , Ρίγα (15.627 ψήφοι), Ζάγκρεμπ (15.583 ψήφοι), Λιουμπλιάνα (13.114 ψήφοι), Ίνσμπρουκ (12.023 ψήφοι), Μιλάνο (11.122 ψήφοι), Βρυξέλλες (10.814 ψήφοι),  Βιέννη( www.vienna.info),  Ρώμη (Copyright Giampaolo Macorig),    Βαρκελώνη (Copyright Moyan Brenn) , Κωνσταντινούπολη  (Copyright European Best Destinations)  και  η Μαδρίτη ( Copyright Moyan Brenn) .  

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το βραβείο του καλύτερου ευρωπαϊκού προορισμού αποτιμάται σε δαπάνη προβολής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κόστους 10 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα της Cision. Ακόμη ο καλύτερος ταξιδιωτικός προορισμός  που  θα αναδειχθεί από αυτόν τον διαγωνισμό  θα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει  τον τίτλο αυτόν καθώς και το λογότυπο με τον  τίτλο σε όλα τα έντυπα επικοινωνίας, τις διαφημίσεις, τις ιστοσελίδες και τις φωτογραφίες του. Επίσης θα έχει το δικαίωμα να εξουσιοδοτεί τους δικούς του συνεργάτες στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, να χρησιμοποιούν το λογότυπο αυτό.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.