Quantcast
Η αύξηση 21,3% της Αθήνας κράτησε «ψηλά» τις αφίξεις Απριλίου - enikonomia.gr
share

Η αύξηση 21,3% της Αθήνας κράτησε «ψηλά» τις αφίξεις Απριλίου

δημοσιεύτηκε:

Εμφανής είναι η ανάσχεση του ρυθμού αφίξεων στα κύρια αεροδρόμια της χώρας τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα να μετριαστεί και το ποσοστό αύξησης των αφίξεων συνολικά στο πρώτο τετράμηνο σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΤΕ.

Ειδικότερα, ο Απρίλιος έκλεισε με αύξηση 6,6%, η οποία είναι σαφές ότι προήλθε κυρίως από τη σημαντική αύξηση 21,3% στην Αθήνα.

Σε όλα τα άλλα αεροδρόμια πλην Ρόδου, Σαντορίνης, Αράξου, Καρπάθου, Καλαμάτας και Σάμου, οι αφίξεις κατέγραψαν μείωση τον συγκεκριμένο μήνα, έναντι του αντίστοιχου του 2014 (και είναι συγκρίσιμοι καθώς το Πάσχα Καθολικών και Ορθοδόξων ήταν Απρίλιο και φέτος και πέρυσι).

Στο τετράμηνο, συνολικά οι αφίξεις κατέγραψαν αύξηση 17,5%, ξεπερνώντας το 1,5 εκατ., με την Αθήνα να έχει περισσότερες από τις μισές.

Στο συγκεκριμένο διάστημα, επαναλαμβάνεται περίπου η εικόνα του Απριλίου. Αύξηση παρουσιάζουν οι αφίξεις σε Αθήνα (27%), Θεσσαλονίκη (13,7%), Ρόδο (2,7%), Χανιά (8%), Σαντορίνη (97,5%!), Καλαμάτα (9,4%), Κέρκυρα (1,1%), Άραξο (37,6%), Σάμο (33%) και Κάρπαθο (1.696%).

Μεγάλη μείωση εμφανίζουν η Κως (23,1%), η Μύκονος (31,1%) και η Κεφαλονιά (14,3%).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.