Quantcast
H Κίνα, η μεγαλύτερη μακρινή αγορά εισερχόμενου τουρισμού για την Ευρώπη 2015 - enikonomia.gr
share

H Κίνα, η μεγαλύτερη μακρινή αγορά εισερχόμενου τουρισμού για την Ευρώπη 2015

δημοσιεύτηκε:

Την μεγαλύτερη  μακρινή  αγορά εισερχόμενου τουρισμού για την Ευρώπη 2015 αποτελεί  η Κίνα, αναφέρει η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού (ETC)  σε τετραμηνιαία  έκθεση, ύστερα από την συνεργασία που είχε  με την Ευρωπαϊκή Ένωση Τουρισμού (ETOA) και τον όμιλο Eurail. Μάλιστα μετά την Κίνα ακολουθούν η Βραζιλία, η Ρωσία, οι ΗΠΑ  και  η Ιαπωνία.

Αναλυτικότερα, οι δύο στους τρεις ερωτηθέντες από την Κίνα και τη Βραζιλία είναι αισιόδοξοι ότι θα κάνουν τουλάχιστον ένα ταξίδι εκτός της Λατινικής Αμερικής και της Ανατολικής Ασίας, αντίστοιχα, το διάστημα 2015, σύμφωνα με έρευνα.

Η Ευρώπη παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Πιο  συγκεκριμένα, το 60% των ερωτηθέντων από τη Ρωσία είπε ότι σκοπεύει να ταξιδέψει στο εξωτερικό το 2015, εκ των οποίων,  οι τέσσερις στους πέντε απάντησαν ότι θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

 Ισχυρή τάση για μακρινά ταξίδια εντοπίζεται και στους κατοίκους των ΗΠΑ της ισχυρής οικονομίας της χώρας, καθώς ένας στους δυο σχεδιάζει ταξίδι εκτός της Βόρειας  Αμερικής.

 Ωστόσο οι δύσκολες συγκυρίες συνεχίζουν να θέτουν εμπόδια στους Ιάπωνες,  καθώς μόνο τρεις στους δέκα σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Πηγή:  tornosnews

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.