Quantcast
Η Περιφέρεια Κρήτης ξεχωρίζει στην τουριστική έκθεση «TOP RESA IFTM 2015» - enikonomia.gr
share

Η Περιφέρεια Κρήτης ξεχωρίζει στην τουριστική έκθεση «TOP RESA IFTM 2015»

δημοσιεύτηκε:

Θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνει η Περιφέρεια της Κρήτης από την τουριστική έκθεση του Παρισιού, «TOP RESA IFTM»στην οποία συμμετέχει, (αλλά και η Ελλάδα γενικότερα), σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού της Περιφέρειας Μιχάλη Βαμιεδάκη.

Η εν λόγω έκθεση έχει ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως 2 Οκτωβρίου 2015στην  πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο κ. Βαμιεδάκης με την αναπληρώτρια υπουργό τουρισμού Έλενα Κουντουρά και εκπροσώπους διεθνών τουριστικών οργανισμών, αλλά και των ΜΜΕ  στην έκθεση τόνισε με έμφαση : «Η Γαλλική αγορά παρουσίασε μια πολύ μεγάλη δυναμική φέτος το καλοκαίρι, η οποία αποτυπώθηκε σε διψήφια ποσοστά αύξησης των αφίξεων στο νησί μας. Η αύξηση αυτή οφείλεται εν μέρει, στην αναταραχή που υπήρξε στη Βόρεια Αφρική,  στο γεγονός ότι η Ελλάδα θεωρείται παραδοσιακός  προορισμός  των Γάλλων, αλλά και  ότι τα τελευταία χρόνια η  χώρα καθιερώνεται στη συνείδηση τους, ως ένας  ασφαλής, ποιοτικός και ανταγωνιστικός προορισμός».

Στη συνέχεια  ο κ. Βαμιεδάκης τόνισε: «Τα τουριστικά πρακτορεία αλλά και οι αεροπορικές εταιρείες παρουσιάζουν ιδιαίτερα φιλόδοξο προγραμματισμό για το 2016, πράγμα που σημαίνει ότι, εκτός απροόπτου, η αυξημένη ροή επισκεπτών θα διατηρηθεί».

Ακόμη τα στοιχεία της ΤτΕ αναφέρουν: « Είναι χαρακτηριστικό ότι εντυπωσιακή αύξηση καταγράφει ο  ρυθμός των αφίξεων  των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα  τα τελευταία δύο χρόνια». Οι αφίξεις των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα παρουσίασαν αύξηση 27%  το 2014 ενώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν 24,7%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.