Quantcast
Η τουριστική προβολή της Κρήτης σε 10 χώρες - enikonomia.gr
share

Η τουριστική προβολή της Κρήτης σε 10 χώρες

δημοσιεύτηκε:

Σε τριάντα εκπροσώπους κορυφαίων διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης 10 χωρών και τουριστικών πρακτόρων προβλήθηκε πρόσφατα το τουριστικό προϊόν της Κρήτης,σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Η τουριστική προβολή του νησιού προβλήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. Για την οργάνωση της επίσκεψης των ξένων προσκεκλημένων στην Κρήτη, σημαντική ήταν η συμβολή των Γραφείων του ΕΟΤ Ιταλίας, Ρουμανίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Αυστρίας, Ουγγαρίας, και Τσεχίας

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρεται ότι: «Ξένοι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες κατέγραψαν τα πλεονεκτήματα του νησιού. Η παραδοσιακή φιλοξενία των Κρητικών, οι ομορφιές, το κλίμα του νησιού, η ιστορία και ο πολιτισμός του εξέπληξαν τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και τους πράκτορες από την Αυστρία, Ουγγαρία, Πολωνία,Τσεχία, Ρουμανία, Ιταλία, Αγγλία, Βέλγιο, Σερβία, Ολλανδία οι οποίοι και προβάλλουν την Κρήτη ως ένα ποιοτικό και ασφαλή τουριστικό προορισμό».

Ακόμη οι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες στο πλαίσιο της τετραήμερης παραμονής τους σε περιοχές της Κρήτης (όπως Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Κριτσά, Βάι, Σπιναλόγκα, Ρέθυμνο, Σπήλι, Πρέβελη, Χανιά, Αργυρούπολη, Μονή Τοπλού, Μονή Αγίας Τριάδος, Μινωική νεκρόπολη των Αρμένων, Άπτερα, Λατώ κ.α), είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές του νησιού, τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον, τα μνημεία, εργαστήρια επεξεργασίας τοπικών προϊόντων (όπως βότανα, λάδι, χαρούπια, αβοκάντο κ.α). Παράλληλα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα ποιοτικά παραδοσιακά  προϊόντα του νησιού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δημοσιογράφοι και οι τουριστικοί πράκτορες που διέμειναν στη Κρήτη εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την φιλοξενία των ντόπιων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.