Quantcast
Η Τουρκία πρέπει να τονώσει τον τοπικό τουρισμό της - enikonomia.gr
share

Η Τουρκία πρέπει να τονώσει τον τοπικό τουρισμό της

δημοσιεύτηκε:

Η Τουρκία πρέπει να τονώσει τον τοπικό τουρισμό της προκειμένου να αντισταθμίσει την σημαντική πτώση των τουριστικών πακέτων των ταξιδιωτών για την χώρα, είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του www.hurriyetdailynews.com.

Ειδικότερα, το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι: «Η Τουρκία πρέπει να τονώσει τον τοπικό τουρισμό της καθώς τα έσοδα του τουριστικού κλάδου της χώρας εξαρτώνται από το 1/10 των τοπικών τουριστών, σύμφωνα με κορυφαίο εκπρόσωπο ταξιδιωτικής βιομηχανίας».

Μάλιστα ο επικεφαλής των Ξενοδόχων Ομοσπονδία της Τουρκίας (TÜROFED ), Osman Ayık  ανέφερε ότι: « Δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες ελπίδες για την ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου της χώρας για το 2016, αλλά το θέμα είναι να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπιστεί  το πρόβλημα του κλάδου για την περίοδο 2017-2018».

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Αν συνεχιστεί να υπάρξει το φαινόμενο της τρομοκρατίας, δεν θα επιβιώσει ο τουριστικός κλάδος. Έχουμε δει ότι φαινόμενο της τρομοκρατίας ότι έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες (όπως από τη Γαλλία προς την Τουρκία και από το Βέλγιο στην Ισπανία). Πάντως διαπιστώνεται ότι πολλοί άνθρωποι δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν σήμερα ».

«Στο πλαίσιο του UNWTO, θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση στις 9 Μαΐου στην Ισπανία όπου τα μέλη του οργανισμού θα συζητήσουν για το θέμα σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου της τρομοκρατίας. Όλες οι χώρες πρέπει να αναπτύξουν ένα κοινό σχέδιο δράσης σχετικά με το θέμα αυτό και να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στην τρομοκρατία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ayık.

Και συνέχισε προαναγγέλλοντας ότι: «Περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι αναμένονται να ταξιδέψουν μέχρι το 2035».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.