Quantcast
Ηράκλειο: Επαφές του πρέσβη της Τσεχίας με τον Περιφερειάρχη για την ενίσχυση του τουρισμού - enikonomia.gr
share

Ηράκλειο: Επαφές του πρέσβη της Τσεχίας με τον Περιφερειάρχη για την ενίσχυση του τουρισμού

δημοσιεύτηκε:

Σειρά επαφών και συζητήσεων για την ενίσχυση του τουρισμού και την προώθηση των κρητικών προϊόντων είχε ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Τσεχίας στην Αθήνα, Γιαν Μπόντι, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.

Ειδικότερα, ο Τσέχος πρέσβης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον περιφερειάρχη, συνοδευόμενος από την επίτιμη πρόξενο της Τσεχίας στην Κρήτη και τη Σαντορίνη, Μαρία Νυσταζάκη, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις ομορφιές του νησιού, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν προοπτικές για την αύξηση του τουρισμού από την Τσεχία στο νησί, αλλά και την αύξηση των εξαγωγών κρητικών προϊόντων.

 Μάλιστα ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε: «Είχαμε μία ουσιαστική συνάντηση με τον Τσέχο πρέσβη, 400.000 Τσέχοι έρχονται στην Ελλάδα για τουρισμό, με το μεγαλύτερο ποσοστό να έρχεται στην Κρήτη. Το  ποσοστό αυτό  μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο».

 Εν συνεχεία έκανε λόγο για την προώθηση των κρητικών προϊόντων στην Τσεχία  λέγοντας ότι: « Υπάρχει ενδιαφέρον προς αυτήν την κατεύθυνση και ετοιμάζονται συναντήσεις με τα Επιμελητήρια και τους εμπλεκόμενους φορείς.  Μεταξύ άλλων ο  πρέσβης της Τσεχίας εξέφρασε ενδιαφέρον να γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον μεγάλο Κρητικό συγγραφέα, Νίκο Καζαντζάκη».

«Θεωρώ ότι σε συνεργασία και με το Μουσείο “Νίκος Καζαντζάκης” μπορούμε να κάνουμε αυτές τις εκδηλώσεις στην Τσεχία και στην Κρήτη, ούτως ώστε πάνω σε αυτό το πλαίσιο να ενισχύσουμε και το τουριστικό ρεύμα προς το νησί μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.