Quantcast
IATA: Εκκαθάριση των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων από τα ελληνικά τουριστικά γραφεία - enikonomia.gr
share

IATA: Εκκαθάριση των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων από τα ελληνικά τουριστικά γραφεία

δημοσιεύτηκε:

Την εκκαθάριση των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων ανά εβδομάδα και όχι ανά δεκαπενθήμερο,  ζητά η IATA (International Air Transport Association) από τα ελληνικά τουριστικά γραφεία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση .

 Ειδικότερα, «τα τουριστικά γραφεία θα πρέπει να πληρώσουν τα εισιτήρια που έχουν εκδώσει το χρονικό διάστημα (από 16 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου) στις 16 Ιουλίου, αλλά και (από την 1η Ιουλίου έως 7 Ιουλίου) στις 16 Ιουλίου. Από εκεί και πέρα, θα συνεχίζουν να πληρώνουν κάθε εβδομάδα», αναφέρει στην επιστολή της η IATA προς τα ελληνικά τουριστικά πρακτορεία.

Η ΙΑΤΑ επισημαίνει ότι θα υπάρξει προσωρινή κίνηση για εβδομαδιαία εκκαθάριση, μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου, λόγω της οικονομικής κατάστασης στη χώρα, σύμφωνα και με το ημερολόγιο που έχει αποσταλεί στα γραφεία.

«Δεν απαιτείται καμία άλλη δράση από τους διαπιστευμένους πράκτορες που έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους» αναφέρει. Ωστόσο, καλεί τα τουριστικά γραφεία να έχουν συγκεντρώσει επαρκείς πόρους για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Σημειώνεται ότι η ΙΑΤΑ, παρόλο που αναγνωρίζει τον αποκλεισμό από τις παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες για αυτήν την εβδομάδα, αναφέρει στους τουριστικούς πράκτορες ότι: «είναι απαραίτητο να είναι σε θέση να καταβάλλουν τα χρήματα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων πριν ή με τη λήξη της 16ης Ιουλίου».

Η ΙΑΤΑ τονίσει στην ανακοίνωσή της ότι εφαρμόζει την εβδομαδιαία εκκαθάριση των πωλήσεων και σε άλλες χώρες.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.